Italiaanse zanger Vasco Rossi verkoopt genoeg tickets voor Europees record

Rossi gaat de 165.000 verkochte kaarten van landgenoot, Luciano Ligabue voorbij

Muzieknieuws 01-02-2017 15:20

Vasco Rossi heeft voor een optreden in de Italiaanse stad Modena 180.000 kaarten verkocht, dit is een Europees record. Nooit eerder heeft een artiest in Europa zoveel mensen naar een betaald concert weten te trekken.

Het optreden van Rossi is zo populair vanwege de locatie en de aanleiding. Het wordt gehouden op het Enzo Ferraripark in Modena, daarnaast staat het veertigjarige jubileum van Vasco Rossi centraal. De 64 jarige Italiaan weet al sinds de jaren tachtig met gemak grote voetbalstadions in zijn thuisland vol te krijgen. 

Op 1 juli vindt het grote concert van Rossi plaats. Tot deze tijd staat het record op de naam van de zanger, regisseur en auteur Luciano Ligabue. Ligabue is ook een Italiaan, hij trok in 2005 ruim 165.000 mensen naar Campovolo, de oude luchthaven van Reggio Emilia. 

 

Wereldrecord 

Naast de 180.000 verkochte kaarten zijn er nog 20.000 in de verkoop gegaan. Als deze extra tickets ook uitverkopen, gaat Rossi over het huidige wereldrecord, dat stamt uit 1991, van de Noorse band A-Ha heen. Deze groep had 198 duizend betalende toeschouwers tijdens een concert in het Maracana-stadion in Rio de Janeiro.

Het draait om geld

Er zijn wereldwijd meerdere concerten geweest waar miljoenen mensen op afkwamen. Rod stewart wist in 1994, tijdens een nieuwjaarsconcert op het strand van Copacabana, 3.5 miljoen mensen te trekken en Simon en Garfunkel hadden in 1981 een half miljoen mensen voor hun neus in Central Park. Een klein verschil, deze concerten waren gratis. Het record van Rossi draait erom dat hij, met een beetje geluk, circa 200.000 betalende toeschouwers kan binnenhalen.

zoeken
zoeken