Finale De Grote Prijs Van Nederland

2017 editie gered dankzij subsidieboost

Muzieknieuws 13-12-2016 17:46

Op zondag 18 december 2016 vinden de finales plaats van De Grote Prijs Van Nederland 2016. Dit jaar is het de beurt aan zes hiphopartiesten en zes singer-songwriters, die in Paradiso jury en publiek moeten zien te overtuigen. En er is meer goed nieuws, want dankzij een eenmalige subsidietoekenning kan De Grote Prijs ook in 2017 voortbestaan.

De finale van De Grote Prijs (Van Nederland) is opgedeeld in twee gedeeltes. ’s Middags zullen de singer-songwriters JOIA, One Clueless Friend, Sam En Julia, Squirrel, Tolls en Vic Willems vechten om de felbegeerde titel. ’s Avonds treden IceKoud, Kringili & Alex Megas, MarOne, Massi, Sgoedjonge en Soultrash op om in de categorie Hiphop te zegevieren.

Squirrel

De Grote Prijs is al sinds 1983 een toonaangevende wedstrijd in de popmuziek. Onlangs werd bekend dat er geen subsidie meer verstrekt zou worden aan het initiatief. Dit had zomaar het einde kunnen betekenen van De Grote Prijs, maar na intensief lobbywerk van directeur Susanne van Lieshout krijgt de organisatie in 2017 alsnog een eenmalige subsidie toegekend.

Met deze economische boost kan de organisatie jong talent in Nederland voorlopig een podium blijven bieden. De afgelopen jaren hebben Typhoon, Junkie XL en Eefje de Visser hun bekendheid deels te danken aan De Grote Prijs.


Vic Willems

De organisatie van De Grote Prijs Van Nederland kiest elk jaar voor twee afwisselende genres. Voor de volgende editie is het onder meer weer de beurt aan bands. Wil jij graag met je band deelnemen, dan kan je je alvast aanmelden via Grote Prijs.

zoeken
zoeken