aanmelden
Winnaars Sena Grote Prijs Rotterdam 2016 bekend
Rotterdams muziektalent in de prijzen
Muzieknieuws 21-11-2016 16:20
Onder meer Order Of The Emperor (Band), Wouter Mol (Singer-Songwriter), Jaskelis (Urban) en Giorgio Oehlers (Electronics) zijn tijdens de Sena Grote Prijs Van Rotterdam 2016 verkozen tot Rotterdams grootste muziektalenten.

De vierde editie van Sena Grote Prijs Van Rotterdam, een regionale muzikale aanmoedigingswedstrijd, heeft vier jonge muzikale talenten opgeleverd. In de categorie Bands ging de juryprijs naar de rockband Order Of The Emperor die daarmee € 1000,- verzekerde. Ook won de band de publieksprijs, goed voor nog eens € 250,-.

In de categorie Singer-Songwriter werd Wouter Mol de grote winnaar. Wouter trad op met een violiste en een harpiste en bracht breekbare liedjes vol romantiek die de jury verrassend vond. Zangeres Nana kreeg de meeste publieksstemmen.In de categorie Urban kwam Jaskelis als grote winnaar uit de bus. Deze dame is volgens de jury klaar voor het clubcircuit. Niet heel verrassend dus dat ze ook de publieksprijs won.

Tijdens de beatbattle in de categorie Electronics kregen Rotterdamse producers één uur de tijd om een track te maken. Met een door Triphouse aangeleverde sample-kit lieten de producers diverse stijlen horen: van techno, dub en breakcore tot aan jazz/fusion. Producer en toetsenist Giorgio Oehlers - geen beginner - mixte zijn beats met live-instrumentatie. Hij maakte volgens de jury de beste track.


De Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie, met behulp van de financiering door Sena, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering Volkskracht en Van Cappellen Stichting. Popunie is een stichting die zich sinds 1985 op een breed terrein inzet voor de ondersteuning en ontwikkeling van popcultuur in de regio Rotterdam.