aanmelden
Finalisten De Grote Prijs Van Nederland 2016 bekend
Finaleshows op 18 december 2016 in Paradiso
Muzieknieuws 14-11-2016 16:03
De finalisten van De Grote Prijs Van Nederland zijn bekend. Op zondag 18 december 2016 strijden zes hiphopacts en zes singer-songwriters in de grote zaal van Paradiso om studiotijd, professionele begeleiding, diverse optredens en - natuurlijk - de eer!

Uit honderden aanmeldingen voor De Grote Prijs Van Nederland zijn na diverse finalerondes zes hiphop-acts en zes singer-songwriters voor de finale van een van Nederlands bekendste muzikale competitie- en ontwikkelingstraject geselecteerd. De in totaal twaalf acts die de potentie hebben om in het keiharde muziekwereldje te kunnen overleven, werden geselecteerd door twee vakjury's en publieksstemmen.

In de categorie Hiphop stelden avondwinnaars SoulTrash en Massi hun optreden in Paradiso, Amsterdam veilig door een overtuigende show neer te zetten in de halve finales. Een vakjury koos Kringilli & Alex Megas, IceKoud en MarOne tot overige finalisten. De groep Sgoedjonge behaalde een finaleplek dankzij de meeste publieksstemmen.

 


In de categorie Singer-Songwriter kwamen Vic Willems en JOIA als winnaar van de halve finales uit de bus. One Clueless Friend kreeg de meeste publieksstemmen. Verder koos de jury wildcards voor Sam & Julia, Squirrel en Tolls.


 
In twee finalerondens (eentje voor Hiphop en eentje voor Singer-songwriter) strijden deze twaalf acts naast de prestigieuze titel voor onder meer optredens op diverse festivals, studiotijd, studio-apparatuur en professionele ondersteuning en begeleiding van hun carrière.

De finales voor beide categorieën vinden plaats op zondag 18 december 2016. De singer-songwriters beginnen om 12:00 uur en de hiphopfinale start om 19:00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro, maar 'early birds' hoeven slechts 10 euro te betalen. Tickets zijn verkrijgbaar via de Paradiso-website.