aanmelden
Musicmaker Stage
Terugblik vuurdoop in Keymusic Rotterdam
Muzieknieuws 09-11-2016 17:07
Zaterdag 5 november 2016 was er weer een Music Plaza bij Keymusic in Rotterdam. Dit halfjaarlijkse fenomeen is altijd al een feest voor muzikanten, maar wij waren natuurlijk bovenal verguld met de vuurdoop van onze Musicmaker Stage!

Keymusic Rotterdam heet een ‘experience store’  te zijn en dat is aan alles te merken. In de enorme winkel kun je van zaal naar zaal dwalen, waarbij je je het ene moment in een studio waant en het andere in een gitaarspeciaalzaak. Tijdens Music Plaza staan veel fabrikanten en importeurs met een eigen stand om hun (nieuwe) gear extra onder de aandacht te brengen en er uitleg over te geven. Grote merken als Gibson, Fender, Yamaha, Roland, TC Electronic en vele anderen waren vanzelfsprekend weer aanwezig.

Ondanks het slechte weer buiten - of misschien hielp het slechte weer juist een handje - was de opkomst goed en in de gezellige drukte gaven verschillende merken ook demonstraties en clinics.

Musicmaker Stage
Onze Musicmaker Stage, powered by AKG en JBL, staat vanaf nu bij Keymusic Rotterdam en regelmatig zullen hier optredens en workshops plaatsvinden. Host op deze vuurdoop van de Musicmaker Stage was Keymusics eigen Evelien Snijders. Dat deed zij met verve. Aan de jonge singer-songwriter Jente Meijer de eer het spits af te bijten. Ondanks enkele technische problemen, maakte zij zowel op gitaar als op piano en met zuivere stem, indruk. Van deze jonge Friezin gaan we vast nog meer horen!


Na een korte pauze nam rapper/zanger Brace het podium. Zijn bekende naam had duidelijk aantrekkingskracht op het publiek, dat zich nu letterlijk verdrong bij het podium. Brace beschikt over een loepzuivere stem waarmee hij, doeltreffend begeleid door pianist Mark Pattiapon, Nederlandstalige nummers van artiesten als Marco Borsato en Robert Long vertolkte.

 


Evelien had net Brace afgekondigd, toen Ruben Hein binnenkwam en meteen naar het podium gedirigeerd werd. Om Ruben toch even de tijd te gunnen rustig aan de omgeving te wennen, zong Evelien zelf solo een indrukwekkend nummer. De soms haast lichtvoetige pop met jazzy inslag die Ruben Hein op piano en zang vertolkte, was smaakvol en regelmatig virtuoos. Hij speelde veel nieuw werk, dus ook de vaste fans kregen nieuwe nummers geserveerd.

Singer-songwriter Bart Voncken mocht afsluiten op de Musicmaker Stage. Misschien ken je hem nog van K-otic, waar hij ooit in speelde en die binnenkort een éénmalig reünieconcert in de Heineken Music Hall zullen geven. Bart liet horen over een echt goede zangstem te beschikken en speelde veel nummers van zijn nieuwe EP Growing Old. 

Snel meer!
Op de Musicmaker Stage zullen binnenkort regelmatig interessante optredens en workshops georganiseerd worden. Natuurlijk houden we je daarvan in Musicmaker op de hoogte, maar check ook onze social media en deze website.

Musicmaker Stage, powered by JBL & AKG, Keymusic Rotterdam