aanmelden
Gigstarter breidt uit naar Spanje!
Online platform voor optredens
Muzieknieuws 02-11-2016 21:30
Zoals je misschien weet is Gigstarter een online platform waarop je een profiel voor je band kunt maken (al meer dan 1200 bands en artiesten gingen je voor!) zodat je sneller gevonden wordt voor een boeking. Dat is superhandig en gratis. Het Nederlandse Gigstarter denkt daarom dat dit idee over de grens ook wel kan aan slaan. Waar anders te beginnen dan in Spanje!?

In Nederland is Gigstarter sinds 2013 actief. Op de website kun je een profiel aanmaken waarop je je band of act aanprijst (met video) en een prijsindicatie geeft. Café’s, zalen, festivals en dergelijke die op zoek zijn naar livemuziek kunnen op genre door alle bands scrollen en direct contact met je opnemen. Gigstarter is volledig gratis en in Nederland slaat deze formule inmiddels behoorlijk aan.

Oprichter Paul de Kuyper is half Spaans en vanwege zijn netwerk daar en de grote Spaanse markt leek hem dat een ideaal land om Gigstarter over de grens te brengen. Daarnaast is livemuziek een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur. Op termijn is het zelfs de bedoeling het eenvoudiger te maken voor Nederlandse en Belgische bands om in Spanje optredens te krijgen en andersom.


Er zijn vier categorieën: Bands, DJ's, Ensembles en Solo-artiesten

Of je nu wel of niet op tour wilt naar Spanje, een profiel is snel aangemaakt en baat het niet... precies! www.gigstarter.nl