aanmelden
Boxmeers Gitaarfestival
Derde editie vol workshops en optredens
Muzieknieuws 31-10-2016 19:16
Op 17 december staat op het Boxmeers Gitaarfestival de zessnaar in de schijnwerpers. Theater De Weijer organiseert dit festival met gitarist, singer-songwriter en producer BJ Baartmans.

Tijdens het festival zijn er 's middags workshops , demo’s en masterclasses te volgen, kun je gitaarbouwers ontmoeten, versterkers testen en zijn er doorlopend akoestische optredens in het theatercafé.

Bluesgitarist John F. Klaver, banjospeler Matthieu Brandt, gitaardocent André Wijers en Bont & Bluegrass geven workshops. Middagoptredens zijn er van americana-duo Nomadic Drive, bluesband Like Crossroads, folk-duo Carter Sampson en de akoestische covers van Stripped en Nick Veekens & Geert Geurts.


's Avonds wordt de zaal van De Weijer een gitaristenwalhalla. De jonge garage/surfband The Super Soakers warmt het podium op. Daarna trapt de huisband onder leiding van BJ af.

Drummer Sjoerd van Bommel, toetsenist Rob Geboers, bassist Gerald van Beuningen en BJ Baartmans begeleiden een aantal gitaristen uit het Nederlandse podiumcircuit. Dit jaar zijn dat Stephan Jankowski (sessiegitarist van o.a. Rosa King, The Watchman, Orkater, Philip Kroonenberg, Aggieland), Al McLachlan (van o.a. The Scene, Sjako, B Movie Orchestra) en het Black Bottle Riot-duo Mike Sedee en Simon Snel.

Het middagprogramma is gratis, het avondconcert kost € 15,-. Voor meer informatie ziewww.deweijer.nl.