aanmelden
Clinic Tour Robert 'Sput' Searight ft. Star drums
30-10 t/m 2-11 2016: Mons, Lokeren, Rotterdam, Lijnden
Muzieknieuws 27-10-2016 11:10
Tama organiseert een Clinic Tour met de geweldige Snarky Puppy-drummer Robert 'Sput'Searight. Zijn clinics zijn altijd een avontuur in groove én sound. Van het verhaal dat hij erbij vertelt kan je véél leren! Vanaf 30 oktober is hij vier dagen in de Benelux, waarbij hij de Star drums van Tama naar voren haalt. Hij doet clinics bij Omega in Mons, Matty's Drums in Lokeren, Rotterdam Drum Department en het Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Drumland in Lijnden.
Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje kun je een archiefinterview met hem lezen uit 2015 (SWK 185)

Als je hem nog niet kent, hierbij wat wapenfeitjes. Op zijn achttiende had hij al een Grammy op zak met zijn band God’s Property. Hij heeft een eigen label RSVP (Robert Searight Virtuoso Project) en werkt met grote artiesten als Justin Timberlake, Snoop Dogg, Celine Dion en Timbaland. Het is trouwens niet dat deze man alleen steengoed kan drummen en een label kan managen, hij speelt ook nog toetsen en is een waanzinnige producer.

In deze drumclinic is er ruimte om te leren, te vragen en natuurlijk beter te worden! Gezien de verwachte drukte is het aan te raden je tickets snel aan te schaffen en de voorpret alvast te laten beginnen!

Clinics
Zondag 30 oktober: Omega, Mons
Maandag 31 oktober: Matty’s Drums Only, Lokeren
Dinsdag 1 november: Rotterdam Drum Department, Rotterdam
Woensdag 2 november, Slagwerkkrant Podium, Terpstra Drumland, Lijnden
KLIK OP DE LOCATIES VOOR TICKETVERKOOP 

Interview in Slagwerkkrant
In Slagwerkkrant 185 (jan-feb 2015) lees je een interview met Robert "Sput" Searight. Sput vertelt over zijn vroege succes als gospeldrummer en -producer, over zijn ontwikkeling als drummer en muzikant, maar bijvoorbeeld ook over de ervaringen van Snarky Puppy met het Nederlandse Metropole Orkest, met wie hij een Grammy won voor het album Sylva. 

Hier het nummer Shrill Tones, dat hij op de Tama Star drums speelt. 

 


Bekijk hier het prachtige epos The Curtain met het Metropole Orkest, van het nieuwe Snarky Puppy-album Sylva.


 

Bekijk hier een van de geweldige video's van het cd/dvd project van zijn duo met Snarky Puppy percussionist Nate Werth: Ghost-Note - Fortified.

 

Bekijk hier een video van Sput solo bij wijze van Vic Firth Performance Spotlight

In deze video staat de drumcam gericht op Sput, die met Snarky Puppy funky fusiontrack What About Me speelt (met lekkere solo feature)

In deze video speelt Snarky Puppy met gastzangeres Lalah Hathaway live het Grammy-winnende Something. Let op Sput’s reactie op 6:25 minuten!

In deze video speelt Snarky Puppy met zangeres-accordeoniste Magda Giannikou Amour T´es La; latinfusion met een Europese touch en opnieuw een fijne drumfeature.

Lees ook het  interview uit Slagwerkkrant 185, jan-feb 2015 (zie onder DOWNLOAD)

Clinics
Zondag 30 oktober: Omega, Mons
Maandag 31 oktober: Matty’s Drums Only, Lokeren
Dinsdag 1 november: Rotterdam Drum Department, Rotterdam
Woensdag 2 november, Slagwerkkrant Podium, Terpstra Drumland, Lijnden
KLIK OP DE LOCATIES VOOR TICKETVERKOOP