aanmelden
Periphery's prachtige docu Remain Indoors: The Making Of Select Difficulty
Must see voor muzikanten
Muzieknieuws 17-08-2016 16:34
De Amerikaanse moderne metalband Periphery heeft zijn sounds en producties uitstekend op orde. Dat bleek onlangs weer toen het nieuwe studioalbum Periphery III: Select Difficulty verscheen. De bijgaande documentaire, prachtig vormgegeven door filmer Jeff Holcomb, geeft inzicht in het productieproces en de banddynamiek. De epische scheldkanonnades van gitarist Jake Bowen (John Petrucci's neef) zijn nu al legendarisch!

Banddocumentaires zijn vaak om te smullen, zeker als ze zo mooi worden vormgegeven als Remain Indoors: The Making Of Select Difficulty van de moderne, technische, progressieve metalband Periphery. Je kunt je vergapen aan close-ups van ingewikkelde maar inspirerende riffs en de zee aan effectpedalen die de drie (!) gitaristen gebruiken.

Ook drumopnames, zangopnames - die blijkbaar prima samengaan met een hamburger eten - en basopnames komen aan bod, dus voor ieder wat wils. Daarnaast kan je handige opnametrucs opdoen, want producer Adam 'Nolly' Getgood (o.a. Devin Townsend) vertelt honderduit over zijn aanpak en 'tricks'. Dat deze serieuze muzikanten ook een heel humoristische kant hebben komt eveneens goed naar voren. Pak een biertje (of een sapje) en ga er maar eens lekker voor zitten!

 

 

Luister hier naar het album Periphery III: Select Difficulty.