aanmelden
Tien tips om in de Popronde te komen
Advies van popjournalist Jasper van Vugt
Muzieknieuws 01-08-2016 11:09
Elke band/act die zichzelf serieus neemt, wil meedoen aan de Popronde. Het reizende festival dat dit jaar door veertig Nederlandse steden trekt, is een opstapje voor muzikanten die graag een carrière willen opbouwen. Maar hoe word je geselecteerd uit honderden bands? Freelance journalist Jasper van Vugt geeft tien tips!

Meedoen aan de Popronde is belangrijk om je band of act in de kijker te spelen in steden waar je normaliter minder snel geprogrammeerd wordt omdat je daar de lokale programmeur niet kent of de tap niet leegtrekt in buurtcafé Schenk Maar Lekker Door. De Popronde biedt je de kans om op toffe plekken in veertig Nederlandse steden te laten spelen. De ideale manier om uit je comfort zone te treden en nieuw publiek aan te spreken!

De 2016-editie van Popronde begint op 15 september 2016 in Nijmegen en sluit af op 26 november 2016 in Amsterdam. De inschrijfperiode is helaas al achter de rug. Maar als je volgend jaar ook je gitaarlicks en drumroffels met Nederland wil delen, dan is het handig om de lijst met inschrijftips van freelance journalist Jasper van Vugt eens door te nemen.

Jasper, onder meer werkzaak voor OOR en Jazzism, zit in de selectiecommissie van Popronde en tipt samen met tig andere muziekexperts jaarlijks uiteenlopende acts aan de organisatie. Door de alsmaar groeiende selectiesommissie worden er jaarlijks in totaal honderden bands, duo's en soloartiesten aangedragen waaruit een definitieve selectie wordt gemaakt. Om jouw act te laten opvallen in deze oceaan van muzikaal talent heeft Jasper een lijst met tien tips samengesteld op zijn homepage.

Dit zijn ze in het kort:

1. De Popronde doe je (in principe) maar één keer
2. Prijs jezelf niet rijk
3. Gebruik de Popronde
4. Geloof in jezelf, laat ons jou ook geloven
5. Ken de coördinatoren
6. Vermeld lopende zaken
7. Laat je nummers horen
8. Locatie doet er niet toe (en wel)
9. Muziek is belangrijk, maar de makers ook
10. Vul het inschrijfformulier goed in

Kijk voor verdere uitleg op Jaspers website en doe er je voordeel mee! Wellicht doe jij hierdoor wel mee aan de editie van 2017. Succes!