Bewilder speelt een uur lange versie van Forza (It Is) op 3voor12 Radio

Bijzonder radio-experiment

Muzieknieuws 28-07-2016 16:51

Op de redactie van Musicmaker vonden we Forza (It Is), het openingsnummer van Bewilders album Dear Island, ook meteen te gek en catchy. Maar nu maakt de band van Maurits Westerik het wel heel erg bont. Samen met enkele muzikale vrienden gaan ze donderdag 28 juli tussen 22 en 23 uur een versie van één uur op 3voor12 Radio spelen!

Het idee om een uur lange versie van Forza (It Is) te spelen, komt uit de koker van Roosmarijn Reijmer, dj/host van 3voor12, 3FM en VPRO, en ook enorm fan van Bewilder en openingstrack Forza in het bijzonder. Bij wijze van experiment geeft ze de band de kans om eenmalig een zestig minuten durende versie op de radio te laten horen.


 

Bewilder krijgt hulp bij dit initiatief van een hele trits gastmuzikanten onder wie Anne Soldaat, Spinvis, Dennis van Leeuwen (Kane), Aafke Romeijn, Ruben Hein en Kypski. Dat belooft dus een gezellige boel te worden in de studio van 3FM.

Spannend wordt het wel. Want hoe lang blijven luisteraars hangen? Hoe zal het nummer zich gaan ontwikkelen? Wat gaan de gastartiesten precies doen? Krijgt zanger/gitarist Maurits misschien kramp in zijn vingers? Of zal de beat op den duur minder steady worden? Hoe dan ook: een muzikaal avontuur voor alle betrokkenen.

'Opener Forza (It Is) heeft overduidelijk een portie hitpotentie', stond eind vorig jaar in onze recensie. Maar van een uur lange versie kunnen we ons op dit moment nog niet heel veel voorstellen. We gaan er natuurlijk wel even voor zitten. Op donderdag 28 juli te horen tussen 22:00 en 23:00 uur op 3voor12 Radio.zoeken
zoeken