aanmelden
Cliff Williams stopt na tour bij AC/DC
Tour eindigt in september
Muzieknieuws 08-07-2016 17:38
Cliff Williams heeft in een interview aangegeven te zullen stoppen met AC/DC. Na het vertrek van Malcolm Young, Phil Rudd en (tijdelijk?) Brian Johnson blijft alleen Angus Young als origineel lid over.
Het Australische AC/DC werd in 1973 opgericht en in 1977 kwam Cliff Williams erbij. Naast de gebroeders Young was hij het langst dienende lid van de band. Malcolm Young verliet in '14 de band vanwege demetie. Drummer Phil Rudd verliet AC/DC na problemen met justitie en dit jaar moest Brian Johnson zijn microfoon overgeven aan Axl Rose van Guns N' Roses, na gehoorproblemen. Met al deze tegenvallers is het nog maar de vraag of de band een lang leven beschoren is. 

De 66-jarige Williams, die tegenwoordig vaak op Amerikaans/Nederlandse Teye-bassen speelt, meldde: 'Het vertrek van Malcolm, Phil en nu Brian uit de band zorgt ervoor dat het 'dier' is veranderd. Ik vertrouw op mijn gevoel dat dit het juiste is om te doen.'

AC/DC verkocht tientallen miljoenen albums. Alleen Back In Black verkocht er al ruim 20 miljoen in de VS en is het op-één-na best verkochte album ter wereld. 

De huidige tour van AC/DC loopt nog tot 20 september.