aanmelden
YouTube-fenomeen Mike Massť naar Eindhoven en Amsterdam
Classic rockliedjes in een akoestisch jasje
Muzieknieuws 08-07-2016 15:21
Mike Massť is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen met zijn YouTube-kanaal. Ruim veertig miljoen mensen bekeken zijn akoestische covers van classic rocksongs. In augustus komt de Amerikaanse muzikant voor het eerst naar Nederland voor twee shows in Eindhoven en Amsterdam.

Voor Mike Massé kwam alles in een stroomversnelling door de ernstige ziekte van zijn tweejarige zoontje Noah, die een hersentumor had. Om geld in te zamelen voor de operatie en chemotherapie nam Mike het nummer Let It Be op. In 2012 zette hij zijn versie van de Beatles-klassieker op YouTube. De single bereikte de zevende plaats in de Nederlandse Single Top 100 en de 24ste positie in de Top 40. Mike's versie van de Toto-klassieker Africa is met ruim 7,5 miljoen views zijn meest bekeken video.


 

Op donderdag 18 augustus speelt de coverkunstenaar in de Effenaar in Eindhoven. Een dag later betreedt hij het podium van de Sugarfactory in Amsterdam. Mike wordt vergezeld door vriend en medemuzikant Sterling Cottam, ook te zien als duo in de YouTube-video's voor onder meer Scarborough Fair, No Rain of The Boxer.