Cultureel podium Roepaen opent pophotel

Tijdens je tour slapen in een voormalig klooster

Muzieknieuws 23-06-2016 13:16

Cultureel podium Roepaen mag van de Noord-Limburgse gemeente Gennep een pophotel te realiseren. Door appartementen in het voormalige klooster te bouwen, is het de bedoeling om tourende (inter)nationale acts van een slaapplek te voorzien.

Directeur Tonnie Kuijpers over het ontstaan van het idee: "Roepaen bestaat dit jaar als podium twaalf jaar. We merken dat artiesten zich hier comfortabel voelen en we krijgen steeds vaker het verzoek of zij in ons klooster kunnen repeteren of overnachten." 

De afgelopen jaren traden acts zoals Fink, Ane Brun en Thomas Dybdahl in het cultureel podium op, ook jonge makers als Charl Delamarre komen er regelmatig over de vloer. "Wij willen jonge acts faciliteren zodat ze hier een nieuwe album of EP kunnen voorbereiden of opnemen. Dit doen wij door acts in huis te nemen zodat ze in een inspiratievolle omgeving kunnen werken."
Naast het pophotel zijn er meer ambities bij Roepaen. Zo wil het podium op regelmatige basis grotere concerten met een capaciteit van meer dan duizend bezoekers organiseren en wordt het aanbod van kleinschalige festivals uitgebreid. 

zoeken
zoeken