aanmelden
Grootste Band Van Nederland in Haarlem
Ruim 250 muzikanten spelen Neil Young
Muzieknieuws 29-05-2016 22:35
De Grote Markt van Haarlem schudde afgelopen zondagmiddag op zijn grondvesten. Meer dan 250 muzikanten, onder wie zo'n tachtig gitaristen, vijftig bassisten, vijftig drummers en bijna tachtig vocalisten speelden onder de noemer De Grootste Band Van Nederland (DGBVN) het nummer Rockin' In The Free World van Neil Young.

Het initiatief voor de band komt van Alain Timmers, die met deze lekker luide actie van stichting De Grootste Band Van Nederland aandacht wil vestigen op het Jeugdcultuurfonds en cultuureducatie in het bijzonder (bij deze gelukt). De stichting vindt dat ieder kind muzieklessen moet kunnen volgen, ook kinderen die in armoede leven.

Om die boodschap luid en duidelijk te maken, repeteerde en speelde het kolossale muzikale gezelschap Rockin' In The Free World meerdere keren. De sessies zijn vastgelegd met ondermeer 360-graden-camera's. Er zal nog een videoclip van verschijnen. Dan kan iedereen ook de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders op de basgitaar in actie zien! Kijk hier voor meer info.

Timmers keek het trucje af van duizend Italiaanse muzikanten die Foo Fighters naar de Italiaanse plaats Cesena wilden lokken met hun actie (die overigens slaagde).