aanmelden
Hard Key met Babl (Netsky Live)
Spannende clinic voor de toetsenist on stage - april tot en met juni
Muzieknieuws 28-04-2016 14:08
Roland Central Europe lanceert Hard Key, een vernieuwende clinic met Babl (toetsenist Netsky Live), gericht op toetsenisten, producers en dj’s. Deze clinic geeft je meer inzicht over hoe je je programmatie vertaalt naar een live situatie, met gebruik van zowel hardware als software. Morgen (14 april, 2016) is de eerste editie na de premiére op Musicfair.

Hard Key wordt door Babl gegeven, hij speelt keyboards bij Netsky LIVE en werkt samen met tal van artiesten zoals Kate Ryan, Zap Mama, Hadise, Divinity Roxx (Beyoncé) en nog vele anderen. Door zijn tonnen ervaring met Netsky Live, weet Babl als geen ander hoe je er als toetsenist moet staan on stage, hoe je je eigen plek moet claimen en vooral hoe je alles gebolwerkt krijgt met instrumenten. 

Doordat Babl drum 'n' bass speelt met Netsky Live wordt zijn expertise op hoogniveau gehouden. 'Het lastige van toetsen spelen bij drum 'n' bass is de precisie. De tempo's liggen hoog, de themaatjes zijn niet altijd makkelijk en gaan heel snel. Je hoort elke afwijking in de timing meteen. Het moet mathematisch juist zijn, alles moet precies kloppen. Je speelt immers een in de computer geprogrammeerde, machinale melodie na.' verklaart Babl in een interview met Interface (IF 197, april 2016).

 

Deze één uur durende clinic is een mix van synth solo’s, anekdotes van Netsky Live on tour, tips & tricks en antwoorden op vele vragen. Daarnaast zal Babl ook meer uitleg geven over de instrumenten die hij gebruikt tijdens Netsky Live on stage (JD-XA, Juno-DS88) en in de studio (System-1, JD-Xi). Er zal tijdens de clinic dan ook een focus op hardware liggen: 'De set-up van Netsky is 70% hardware,' aldus Babl, 'ik gebruik nu een Jupiter 80 waar heel veel klanken uit komen: alle piano's, Rhodes en pads; alles zonder vst's. En daarnaast heb ik een VP770 van Roland; dat is een vocoder, maar hij is ook met midi aangesloten. De bedoeling is eigenlijk dat je je cpu erg laag houdt, en dus je computer niet gebruikt als je hem niet nodig hebt. Onze frontkeyboards zijn controllers; ik de Roland A800 Pro en Boris (de frontman van Netsky) de A500 Pro.'
 


Het maakt niet uit of je een toetsenist, producer, dj bent, of je nu pas begint of ervaring hebt en ook uit welk genre je graag speelt! Wanneer je één van deze clinics bezoekt, krijg je een usb-stick mee met daarop allerhande interessantecontent, gaande van backing tracks en signature sounds tot de nieuwste Axial-klanken voor de JD-XA en JD-Xi! Je moet dus enkel de clinic bezoeken, jezelf ter plaatse inschrijven en je krijgt in ruil de “Hard Key” usb-stick meteen mee.

 

Data en locaties:

 • Donderdag 28 april – Key Music, Sint-Niklaas – Start 19u

 • Zondag 1 mei – Tonika – Start 14u

 • Donderdag 12 mei – Key Music Amsterdam – Start tbc

 • Zaterdag 21 mei - Bax Antwerpen – Start 13u

 • Zaterdag 28 mei – Bax Goes – Start 12:30

 • Zaterdag 4 juni – Key Rotterdam - Music Plaza – Start tbc

 

Andere data en locaties binnenkort beschikbaar!

Hieronder een video die we maakten van Babl´s clinic tijdens Musicfair 2016: