aanmelden
Poppunt Sound/check sessions
18-19-26-27 april
Muzieknieuws 12-04-2016 16:14
Throwback naar zaterdag 21 november 2015: de dag waarop Poppunt en Ancienne Belgique voor de eerste keer SOUND/CHECK zouden organiseren. De eerste editie was maandenlang minutieus voorbereid achter de schermen en zag er veelbelovend uit. Zon 130 nationale en internationale muziekprofessionals zouden in hun kaarten laten kijken, en een 80-tal medewerkers en vrijwilligers stonden paraat om het uitverkochte evenement in goede banen te leiden. Helaas werd die nacht het terreurniveau verhoogd naar niveau 4, en werd SOUND/CHECK noodgedwongen geannuleerd.

SOUND/CHECK dat jaar opnieuw organiseren, bleek praktisch niet haalbaar. “130 artiesten krijg je immers niet zomaar opnieuw terug bij elkaar op één dag”, vertelt SOUND/CHECK-programmator Wim Thijs. “Maar dankzij de ongelofelijke goodwill van heel wat artiesten, muziekprofessionals, partners en muziekcentra bredit Poppunt nu toch een vervolg aan SOUND/CHECK. Met de sessions worden de belangrijkste onderwerpen van het oorspronkelijke programma hernomen, verspreid over vier avonden in de AB, De Kreun, Het Depot en de Muziekodroom.” Onder andere Black Box Revelation, Sleepers’ Reign, Michel Van Buyten (Sony Music), Jarri Van der Haegen (Disco Naïveté en manager van o.a. Tsar B), Eppo Janssen (programmator Pukkelpop), Joris Jonckheer (muziekcoördinator Studio Brussel), mastering-engineer Jerboa en visual artist Musketon delen hun knowhow tijdens de SOUND/CHECK sessions.

 

Maandag 18 april, in Huis 23 (AB), Brussel: Telling the story

Muziek maken is meer dan sterke songs schrijven. Als band of muzikant vertel je een verhaal, datnaast je muziek ook bestaat uit alles wat zich daarrond afspeelt. Hoe kunnen je videoclips, artwork en online aanwezigheid je verhaal versterken? Jarri Van der Haegen (aka Disco Naïveté), Michel Van Buyten (Sony Music Benelux), visual artist Musketon én videoclipregisseur Filip Sterckx doen op maandag 18 april hun boekje open in Huis 23 in de Ancienne Belgique.

Dinsdag 19 april in De Kreun, Kortrijk: From recording to final master

Wie eerder op zoek is naar concrete tips & tricks over muziek opnemen, mixen en masteren kan op dinsdag 19 april in De Kreun in Kortrijk terecht. Jimmy ‘Turbo’ van Rietvelde , mixer/geluidstechnieker van o.a. Float Fall en Jamie Lidell, deelt er de ins & outs van een opnameproces. Staf Verbeeck, producer en mixing engineer voor o.a. Calexico, Hooverphonic, Sioen en will.i.am, …) verklapt zijn geheimen voor een perfect gemixte track en ook mastering engineer Jerboa (referenties: Eefje De Visser, STUFF., Balthazar, Mélanie De Biasio …) deelt z’n tips & tricks.


Dinsdag 26 april in Het Depot, Leuven: De selectiemechanismen

Stel: je hebt fantastische muziek en je bent klaar om de wereld te veroveren. Mooi zo, maar hoe beland je met die topsongs op de radio, op de juiste podia en bij toonaangevende labels? Pukkelpop-programmator Eppo Janssen, Studio Brussel-muziekcoördinator Joris Jonckheer, Unday Records-labelbaas Tim Beuckels én Roel Vergauwen van Live Nation doen op dinsdag 26 april in Het Depot in Leuven uit de doeken welke selectiemechanismen er achter de schermen meespelen.


Woensdag 27 april in Muziekodroom, Hasselt: Into the music

Hoe kom je als muzikant, producer of band tot je eigen geluid? Je komt het te weten tijdens de laatste SOUND/CHECK session, op woensdag 27 april in de Hasseltse Muziekodroom. De jongens van Sleepers’ Reign hebben het met Luc Janssen over de weg tussen hun eerste demo’s en hun pas uitgebrachte debuutplaat. Black Box Revelation vertelt én toont live hoe hun sound tot stand komt, en hoe ze die vervolgens naar het podium vertalen. Kwestie van de SOUND/CHECK sessions in stijl af te sluiten…


First come, first served…

De SOUND/CHECK sessions vinden plaats op 18, 19, 26 en 27 april in de Ancienne Belgique (Brussel), De Kreun (Kortrijk), Het Depot (Leuven) en de Muziekodroom (Hasselt) en beginnen steeds om 19u30. De toegangsprijs bedraagt welgeteld nul euro, maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan op soundcheck.poppunt.be, maar first come, first served, dus snel zijn is een must.

www.soundcheck.poppunt.be