aanmelden
Abbey Road Institute nu ook in Amsterdam
Eerste open dag staat gepland voor mei 2016
Muzieknieuws 25-03-2016 14:29
De muziekproductieschool van de legendarische Abbey Road Studios opent na de zomer zijn 6e locatie wereldwijd in Q-Factory, Amsterdam.

Abbey Road Institute, een internationaal initiatief opgezet vanuit de iconische Abbey Road Studios in Londen, zal ook een vestiging openen in Amsterdam. De Amsterdamse locatie is de volgende in een reeks al bestaande vestigingen in de UK, Duitsland, Frankrijk en Australië.

De school biedt een Advanced Diploma in Music Production and Sound Engineering, een eenjarig, hands-on programma, ontwikkeld rondom de 80-jarige historie van de studio's. Het curriculum is ontwikkeld door specialisten vanuit de audio-educatie, in samenwerking met engineers van Abbey Road Studios. Het heeft betrekking op alle aspecten binnen muziekproductie en engineering, en focust zich daarbij op drie hoofdrichtingen: productievaardigheden, de muziekbusiness en sound engineering. Dit voltijd programma zal worden verzorgd door gerespecteerde deskundigen uit de muziekindustrie.

Q-Factory
Abbey Road Institute Amsterdam heeft zich gevestigd in muziekmakerscentrum Q-Factory. Deze locatie ademt muziek en biedt de Abbey Road Institute-studenten, naast de opleiding zelf, talrijke voordelen. Q-Factory huisvest een scala aan muziek-gerelateerde bedrijven, van artiesten management tot repetitieruimtes en concertzalen, en biedt daarbij muziekprofessionals een plek om te netwerken en samenwerkingen aan te gaan, met alle nodige tools in de buurt.

Engels

De state-of-the-art multi-studio faciliteit is momenteel onder constructie, en wordt geleid door een team van internationale en lokale experts. Hieronder vallen zowel de opkomende Sonic City Studios als het Abbey Road Institute. De start van de opleiding staat gepland voor de herfst van dit jaar. De voertaal is Engels. 

Aanmelden?
Abbey Road Institute accepteert nu al een beperkt aantal aanmeldingen voor de intake van september 2016 in Amsterdam. De eerste open dag staat gepland in mei 2016. Voor meer informatie en aanmeldingen, kun je terecht op de website, of een email sturen naar: amsterdam@abbeyroadinstitute.com

Klik hier voor de site van Abbey Road Institute Amsterdam

Klik hier voor Abbey Road Institute internationaal.