aanmelden
De vertolkers van de vorige eeuw
Witnesses of Words: een uniek boek over 100 jaar microfoons
Muzieknieuws 17-03-2016 13:58
Uitgever Red Tape Productions presenteert de eerste uitgave van een luxe naslagwerk waarin meer dan 400 microfoons zijn opgenomen die een belangrijke rol speelden in de twintigste eeuw.

De microfoons die in het boek zijn opgenomen komen uit de persoonlijke collectie van de auteur, Marco C. van der Hoeven. In de collectie zitten een aantal opmerkelijke exemplaren: de microfoon waar Fidel Castro bijna al zijn speeches in sprak en de twee microfoons die Adolf Hitler altijd inzette (een voor de spraak en een bij de voet voor extra daadkracht), zijn hier voorbeelden van.

In het boek worden niet alleen de microfoons getoond en beschreven. Ook persfoto's, reclameposters, folders en anekdotes die naar geluidsfragmenten verwijzen, zijn in de uitgave te vinden. Laatstgenoemde fragmenten kunnen bij de geplande rondreizende tentoonstelling rondom het boek en de collectie ook daadwerkelijk worden beluisterd.

Op 16 en 17 april is er een presentatie van het boek tijdens de Verzamel- en MegaPlaten & CD beurs in de Jaarbeurs, Utrecht.Daar zal ook een deel van de microfoons te bezichtigen zijn. Voor meer informatie over het boek kun je terecht op www.witnessesofwords.com waar het tevens te bestellen is.