Corona en het drama voor de professionele muzikant

Corona en het drama voor de professionele muzikant

Acties van Popcoalitie en Kunstenbond

Het Coronavirus slaat toe en heeft grote gevolgen voor muzikanten die hun geld met live spelen verdienen. Concerten worden gecanceld, fees worden niet uitbetaald. Op social media zijn de meeste muzika.....meer »»

LD Systems lanceert de ICOA-serie PA-speakers cq Floormonitors

Breed inzetbaar door draaibare hoorn

Op NAMM 2020 presenteerde LD Systems de ICOA-serie PA-speakers annex Floormonitors. Ze zijn nu verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit passieve en actieve versies en verschillende formaten. Bijzonder is dat .....meer »»

Nieuwe mini-PA cq monitor van JBL, de EON One Compact

Groot klinken, weinig tillen

De JBL EON-serie bestaat uit een aantal erg interessante monitors en (mini-)PA’s. Het nieuwste - en kleinste - familielid is de JBL EON One Compact. Een zeer compacte actieve monitor, maar wel eentj.....meer »»

Release van de week: Amsterdam Klezmer Band - Fortuna!

Vandaag verschenen - 13 maart 2020

De Amsterdam Klezmer Band tovert elke zaal om in een kolkende, dansende massa. En dat doet dit zevental al bijna 25 jaar! Fortuna is het zestiende(!) album en de band zegt hierop een nieuwe koers in t.....meer »»

Lo-fi Le-vi

Naar Texas met slaapkamerpop

Lo-fi Le-vi stond begin dit jaar op Noorderslag, speelde tijdens de Popronde, gaat in maart naar het SXSW-festival in Austin, Texas en heeft een topboeker en dito management. De 22-jarige artiest uit .....meer »»

De studio en muzikale visie van Simon Akkermans

Gut feeling & tape echo

In het hartje van Rotterdam bevindt zich de even geniaal als bescheiden genaamde Epic Rainbow Unicorn Studio. Dit is het geluidslaboratorium van Simon Akkermans, genre-overschrijder en een van Nederla.....meer »»

Zes vragen aan Bart Nederhand

'Ik heb het bijna niet na kunnen vertellen'

Peter Pan Speedrock was een rock & roll-instituut in Nederland en ver daarbuiten die aangename wanorde bracht over de hele wereld. Die band hield er in 2016 mee op, maar nu is er Speedmobile! Met de P.....meer »»

Release van de week: The Pilgrims - 6IX

Vandaag verschenen - 6 maart 2020

De uit Noord-Holland afkomstige The Pilgrims was in de jaren negentig een succesvolle rockband, die werkelijk overal in het land speelde. Vooral de soulvolle, rauwe zang van Reniet Vrieze gaf The Pilg.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken