The Isolation Sessions

The Isolation Sessions

Prachtige muziek vanuit de Effenaar

Het is een moeilijke tijd voor muzikanten, maar elke dag komen we nieuwe initiatieven tegen uit de muziekwereld. Soms zijn ze puur praktisch en in veel gevallen ondersteun je muzikanten en technici. W.....meer »»

Vanavond: Radio 2 Online Festival

Ilse DeLange, Danny Vera en veel meer!

NPO Radio 2 komt met een fantastisch initiatief: het Eerste Online Festival. Vandaag, vrijdag 27 maart, kun je via de YouTube-kanalen van de artiesten een compleet online festival volgen, tussen 18:00.....meer »»

Rammstein-zanger Till Lindemann heeft corona

Optredens in juni onzeker

Niet alleen optredens en tours liggen stil, muzikanten worden ook letterlijk getroffen door corona. Rammstein-zanger Till Lindemann blijkt corona te hebben en ligt sinds vorige week in een Berlijns z.....meer »»

Release van de week: Ayreon - Electric Castle Live And Other Tales

Vandaag verschenen - 27 maart 2020

Het is een legendarisch album uit 1998, Into The Electric Castle, van Ayreon. Arjen Lucassen, de man achter dit project, besloot de muziek van het album voor het eerst live te gaan uitvoeren, vier dag.....meer »»

Gratis videocursus Live Performance in Ableton Live

Alleen als je belooft thuis te blijven!

Brian Funk, Ableton Certified Trainer en sound designer, biedt zijn videocursus 'Live performance met Ableton Live' nu gratis aan. Daarmee hoopt ie dat je de tijd volkrijgt in dit tijdperk van 'social.....meer »»

Musicmakers thuiszit-tactiek

Scherp je praktische kennis aan

Deze tijd van corona-quarantaine, met zijn gecancelde optredens en repetities, gaan we met z’n allen zo goed mogelijk doorkomen. Om het je ietsjes makkelijker te maken, geven we je regelmatig artike.....meer »»

Release van de Week: Groep Fosko - Van Iets Maken Word Je Blij

Vandaag verschenen - 20 maart 2020

Bob Fosko mocht het zelf niet meer meemaken: de release van het derde Groep Fosko-album. Als eerbetoon en omdat het een erg mooie plaat is, kiezen we deze week Van Iets Maken Word Je Blij als Album va.....meer »»

Fender gaat terug naar het begin met 70th Anniversary Broadcaster

Het originele twee-pickup model dateert van voor de Telecaster

Leo Fender had een talent om de zaken al vroeg op orde te krijgen - en voor velen is wat we kennen als de Telecaster het ultieme statement in tijdloos gitaarontwerp. De vorm werd in 1950 uitgebracht .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken