Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen rondom MM498, januari-februari 2024

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Muzieknieuws 12-01-2024 08:01

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events die we aanraden of waar we bij betrokken zijn. Musicmaker Radio op Pinguin Radio! Luister de uitzendingen hier terug!

Gebruik deze link om naar Musicmaker Radio te luisteren - elke donderdag 21.00-22.00 uur op de Indie stream van Pinguin Radio.

Luister de vorige uitzendingen terug. Hieronder vind je alle uitzendingen die horen bij Musicmaker 498, jan-feb 2024, de artikelen op Musicmaker.nl en tal van concerten en events!  

Uitzending 1 februari

Uitzending 25 januari

Uitzending 18 januari

Uitzending 11 januari

 

Playlist Musicmaker Radio #100 – MM498 - uitzending do 11 januari 2024  21.00-22.00 uur.

De 100ste uitzending van Musicmaker Radio! In deze uitzending belichten we de acts die op de Musicmaker Stage staan van de Pinguin Radio Showcases tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen, woensdag 17 januari van 20.00-01.00 uur! Locatie: podium De Groote Griet in De Drie Gezusters op de Grote Markt.
20.00-20.30 JULÍA
21.00-21.30 Naduah
22.00-22.30 Five Dollar Shake
23.00-23.30 LÖNA
00.00-00.30 Minor Citizen
Check elders op Musicmaker.nl meer info over deze acts

Maar we beginnen deze uitzending met het eerste nummer dat we in het allereerste uur van Musicmaker Radio lieten horen, 10 februari 2022; dit mede ter ere van de aankondiging dat zij alweer een Nederlandse band zijn die de Ziggo Dome mag gaan bespelen. Duurt nog wel even: 1 februari 2025…
Son Mieux - Drive

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT
Maar nu dan tien tracks van de acts die op de Musicmaker Stage gaan spelen, woensdag 17 januari.
Five Dollar Shake – Love You like You Were Mine
LÖNA – Game
Naduah – Lowlands
Minor Citizen – I’ve Decided
Julía - TOIWR
Minor Citizen –Operator
Julía - Peachy
Five Dollar Shake – Sit With It
Naduah - Gourmetelkaar

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Teddy’s Hit – Scratch
Teddy’s Hit – Firenze
Waar je op het verfrissende debuutalbum Scratch van het Amsterdamse Teddy’s Hit voornamelijk midtempo songs met een relaxt randje vond, gaat op de tweede de versnelling een tandje hoger. Scratch, de ‘moeilijke tweede’ van de drie indierockers, is een plaat die in de eerste instantie leunt op sterke drumbeats en raspend gitaarwerk, waardoor de inhoud niet zou misstaan op een punkig huisfeestje. Op muzikaal vlak liet de band zich inspireren door Parquet Courts, terwijl frontman Kick Kluiving het qua thematiek vooral moest hebben van een relatie die eindigde. Beiden zijn duidelijk te merken, onder andere op Firenze komen gekwelde vocalen bovendrijven. Al met al heeft Scratch een lekker energiek en dansbaar voorkomen met instrumentatie die de albumtitel eer aan doet. Het schuurt, het is rauw en het krast onheilspellend. En dat bedoelen we als een compliment. (uit de recensie in Musicmaker door Yasmin Roelofs)
Scratch is de Musicmaker Release van de Week! Je hoort twee nummers van het album, dat morgen uitkomt op Excelsior Recordings. 

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT
En we besluiten met nog meer muziek die te horen zal zijn tijdens Eurosonic Noorderslag van 17-20 januari in Groningen.
Isha – Screw My Head Back On
Droom Dit – Laatste Traan (27 Tapes)
Cocobolo – Naga Damai
Nusantara Beat – Borondong Garing
Julia Sabaté – Es Como Es

Uitzending 4 januari

 

 

Uitzending 28 december 2023

Uitzending 14 december 2023

Uitzending 8 decmber 2023

Playlist Musicmaker Radio #95 – MM498 - uitzending do 7 december 2023  21.00-22.00 uur.

Five Dollar Shake – Hell Bent
Sterre Weldring – Hurtful

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Warren Haynes 'The Benefit Concert Volume 20’: Play (Dave Grohl)
Warren Haynes 'The Benefit Concert Volume 20’: Million Miles From Yesterday (Gov’t Mule feat. Machan Taylor & Mini Carlsson)

'The Benefit Concert Volume 20' is de weerslag va de 30e jaarlijkse Christmas Jam van gitarist Warren Haynes, waarin een diverse groep artiesten samenkomt, zoals Joe Bonamassa, Gov't Mule, Tyler Ramsey, Scott Murawski en Ron Holloway, samen met Machan Taylor, Mini Carlsson, Mike Barnes en Ray Sisk van Gov't Mule. Het concert vond plaats op 7 en 8 december 2018 in Asheville, North Carolina.

Spectaculair hoogtepunt: de allereerste - en enige tot nu toe - uitvoering van Dave Grohl's 23 minuten durende instrumentale epos 'Play' dat Grohl onder zijn eigen naam in 2018 uitbracht, dat zich uitstrekt tot maar liefst 36 minuten in zijn live vertolking. Vandaag hier integraal te horen. ‘Play’ wordt live uitgevoerd door Grohl met Gregg Kurstin (toetsen), gitaristen Jason Falkner, Alain Johannes en Barrett Jones, Chris Chaney (bas), Drew Hester (percussie) en Abby the Spoon Lady (lepels).

'The Benefit Concert Volume 20’ is de Musicmaker Release van de Week! Je hoort twee nummers van het 3cd album, dat ok uitkomt op dvd en vinyl.  

The Jordan – Amsterdam
Subterranean Street Society – Stray Dog

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT
Extreme – Rise

Op woensdag 13 december krijgt Nuno Bettencourt de Sena European Guitar Award uitgereikt in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Het nieuwste album van zijn band Extreme opent met het nummer Rise. Vanaf 2.18 zet Nuno een solo in die inmiddels door het leven gaat als de beste gitaarsolo van deze eeuw. Check op Musicmaker.nl de analyse van deze solo. Maar luister eerst hier!

De uitreiking maakt deel uit van de Sena Performers Guitar Week in Bergen op Zoom, die morgen 9 december van start gaat met een concert van Living Colour met Vernon Reid, zondag 10 december volgt de Gitaardag waar je workshops kan meemaken van o.a. Ruud Jolie, Anton Goudsmit & Moses Rosenberg, Abel van der Waals, Jan Akkerman, Menno Gootjes, en ’s avonds concert Danko Jones, en de week wordt 14 december afgesloten met Wishbone Ash.

 

Uitzending 1 december 2023

Playlist Musicmaker Radio #94 – MM498 - uitzending do 30 november 2023  21.00-22.00 uur.

Subterranean Street Society – Stray Dog        3.28
Morgen komt de nieuwe single Stray Dog van Subterranean Street Society uit, de band met wie we onlangs drie tracks voor onze videoserie Aquarium Sessions op video zetten bij ons op de Musicmaker redactie, waaronder Stray Dog. Bekijk de video’s nu op Musicmaker.nl!

The Jordan – Amsterdam
Elmer – Ik weiger
Nothing But Thieves – City Haunts
Lance Priester – Waiting On You
Yori – Night Sky
The Golden Glows – Sunrise

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Cobra Spell – Warrior From Hell
Cobra Spell – S.E.X.
Uit de recensie door Chinouk de Haan in Musicmaker:  ‘Cobra Spell ontstond uit de brandende liefde voor jaren 80 metal van Nederlandse gitarist Sonia Anubis. Eerder bracht de band al twee EP’s uit en nu is daar dan ook de eerste full-length plaat met een nieuwe bezetting. Het album draagt de naam 666 en staat vol melodieuze metal en hardrock met een dikke laag jaren-80-glam. (…) Cobra Spell is duidelijk over het doel van het album; met rock ‘n roll de wereld domineren zoals dat in de jaren 80 nog kon. Deze plaat is onbeschaamd sexy, vrouwelijk en stoer; dus laat maar komen die werelddominantie.’

666 is de Musicmaker Release van de Week! Je hoort twee nummers van het album.  

Meis - Fijn
La Belle Époque, met Spike – Out of Bad Luck
Blackbird – Down Down Down Down
Sterre Weldring – Hurtful
Wh^rl – Scraps
Teddy’s Hit – Rooster In The Haze
POM – Exoskeleton
BeraadGeslagen – U doet mee U zegt nee

zoeken
zoeken