The Jordan houdt van de combinatie easy en uneasy

De video's bij het interview in Musicmaker

Muzieknieuws 30-11-2023 11:08

Een jaar geleden zagen we The Jordan op ESNS en een maand later kwam het album Nowhere Near The Sky uit. In Musicmaker 498 blikken we met Caroline van der Leeuw terug op het jaar, het schrijfproces van het debuutalbum en we blikken vooruit op wat komen gaat. In dit extra webartikel zie je de video's - en hoor je de muziek - waarover in het interview gesproken wordt.

Dit is een extra artikel bij Musicmaker 498, januari - februari 2024. Deze editie is nu uit en je kan hem makkelijk en zonder verzendkosten bestellen via muziekmagazines.nl.

Musicmaker maakte op ESNS2023 kennis met Caroline van der Leeuw's nieuwe project The Jordan. We zagen haar in de Stadsschouwburg en een dag later in de Oosterpoort. Waarvan je hieronder een video ziet. De tekstfragmenten in dit webartikel komen uit het interview dat je kunt lezen in Musicmaker 498.

 

We vroegen Caroline of de optredens in het buitenland - waaronder bij Later... with Jools Holland - mede te danken was aan haar andere project, Caro Emerald:
‘Honderd procent. Dat was anders niet gebeurd. Het is een lastige situatie. Er zijn veel Caro Emerald-fans; een deel daarvan is echt fan van mij als persoon. Ik bereik nu minder mensen, dat is iets dat helemaal opnieuw opgebouwd moet worden als je onder een andere naam opnieuw begint, maar er is een harde kern die mij als zangeres waardeert, en die mij steevast volgt. Veel van die mensen wisten niet wat ze van de show moesten verwachten en ik was positief verbaasd dat ze dit ook vaak vet vonden.'Over deze video van The Room zegt ze:
'In de video van The Room zoen ik met mezelf. Dat is heel vies en raar, terwijl iedereen zegt dat je juist van jezelf moet houden. Ik vind zoiets fascinerend en het mag best een beetje wrijven. Ik schop graag tegen taboes aan. Ik ben van nature en van de buitenkant een beleefde, brave pleaser, maar ik zou meer tegen dingen willen schoppen en dat komt eruit met liedjes.’Pinkpop was  even pittig voor Caroline, maar dat had mede te maken met een bekend acteur:
‘De beleving is cruciaal. Ik speelde op Pinkpop en ik was onwijs vereerd. Tijdens het optreden liepen veel mensen weg en dat gaf mij een totale error. Achteraf bleek dat Johnny Depp’s band toen begon te spelen en op festivals pikken mensen soms maar een deel mee. Ik schoot echter in de stress, ik stond ontzettend hard te werken, maar achteraf hoor je dat die mensen enorm hebben genoten. Tijdens de tour hoor je dan dat ze toen, ter plekke, kaarten hebben besteld voor de clubtour. Ook mensen die een deel misten vanwege Johnny!’En hier hoor je het debuutalbum:

zoeken
zoeken