Release van de Week: Kenny Wayne Shepherd - Dirt On My Diamonds

Vandaag verschenen: 17 november 2023

Muzieknieuws 17-11-2023 14:48

Dirt On My Diamonds schreef Kenny Wayne Shepherd in de legendarische FAME Studios in Muscle Shoals, Alabama. Hij daagt de traditionele grenzen van de blues uit en omarmt een eclectische mix van moderne sounds en sociaal-politieke teksten.

Elke vrijdag verschijnen er duizenden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Het bluesrocklabel dat nog altijd aan Kenny Wayne Shepherd kleeft doet eigenlijk geen recht aan zijn veelzijdigheid als gitarist en songwriter. Zijn nieuwe album ‘Dirt On My Diamonds Volume 1’ bewijst dat nog maar eens.

In zijn solo’s zijn de blueswortels die Shepherd heeft natuurlijk nog wel te horen, maar de nummers bewijzen dat Shepherd zoveel meer is. Het album laat nog maar eens horen hoe deskundig hij Amerikaanse rootsmuziek naar de 21e eeuw kan vertalen.

Het strakke Best Of Times klinkt zelfs als New Orleans-muziek door een hiphopproductiefilter, maar de rest van het album klinkt vooral tijdloos.

Kenny Wayne Shepherd en Marshall Altman over Best of Times:

Shepherds frisse licks vormen een swingend geheel met de soulvolle blazers die regelmatig opduiken, terwijl zijn stem en die van Noah Hunt elkaar fantastisch aanvullen.

‘Dirt On My Diamonds Volume 1’ is het werk van een topgitarist die begrijpt hoe een goed nummer in elkaar zit en maakt zeer nieuwsgierig naar het volgende deel. (Kevin Pasman)

Dirt On My Diamonds komt uit bij Provogue/Mascot Records

Luister hier naar het hele album. 


 

 

 

 

zoeken
zoeken