Release van de Week: The Sunset Society - Songs of Love

Vandaag verschenen: 28 juli 2023

Muzieknieuws 28-07-2023 10:56

‘The Sunset Society’ is op een missie om een bijna vergeten genre terug te brengen. Verstopt, op de stoffige planken van vinylverzamelaars, liggen prachtige verloren melodieën die uit het ‘eind jaren zestig Californië’ afkomstig zijn: “sunshine pop”. Bandleider en bassist Joost van Eck vertelt over de nieuwe EP Songs Of Love, onze Release van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

'Sunshine pop': vrolijke, zonnige liederen die klinken als de beste zomer ooit. Met teksten over al het goede in het leven. Geliefd door de fans, maar bijna vergeten in de maatschappij. 

Toen Joost van Eck, bandleider van The Sunset Society, deze sixties muziek voor het eerst hoorde veranderde zijn leven: 'Voor mij is het een perfecte combinatie tussen alles wat ik te gek vind aan muziek. Slimme, catchy liedjes, prachtig gearrangeerde vocale harmonieën, waanzinnig spel en het oprechte verhaal van ‘love and happiness’. 

'Een boodschap die we vandaag de dag nog steeds kunnen gebruiken. Dat muziek van bijna 60 jaar oud mij zo kan raken en nog zo relevant kan voelen, zette me aan het denken. Ik wil die energie laten terugkomen in de muziek die ik maak. Als ik daar ook maar een klein stukje van kan pakken en mensen blij kan maken, is mijn missie compleet.'

Joost van Eck gaf in 2021 een clinic voor ons op Amsterdam Guitar Heaven, speelt met Future Husband, heeft zijn garage/punkproject L.A. Sagne, je kon hem af en toe zien en horen met Donna Blue en hij werkt met Josephine Odhil speelt. En dan is er nog dit eigen project, The Sunset Society.

The Sunset Society heeft geen vaste bezetting. Waar ze bij live optredens vaak als duo spelen, zien de studio-opnames er anders uit: een komen en gaan van bevriende studio-muzikanten waarmee ze het beste resultaat voor een lied creëren. Soms is dat met een hele band, andere keren maar met z’n tweeën en soms zelfs alleen. Elke keer als iemand komt helpen, worden ze automatisch onderdeel van The Sunset Society en haar missie. Zo groeit hun “cult“ en kunnen ze altijd maken wat ze willen.

Voor de ‘Song Of Love’ EP schreef Van Eck alle liedjes zelf en nam ze ook zelf op. Samen met The Sunset Society’s mixing/mastering engineer Maurits Nijhuis en fotografe/kunstenares Miriam Hup, maakte ze het tot een kloppend totaalplaatje. Vandaag komt Songs Of Love uit, onze Release van de Week.

Luister hier naar de EP. 

Luister ook naar de playlist die Joost samenstelde met Sunshine Pop nummers die hem inspireerden

zoeken
zoeken