Release van de week: Loupe - Do You Ever Wonder What Comes Next?

Vandaag verschenen: 16 juni 2023

Muzieknieuws 16-06-2023 09:58

Loupe’s gitarist Jasmine van der Waals wordt gefeatured in Musicmaker 495, ons zomernummer. Vandaag komt hun langverwachte, briljante album Do You Ever Wonder What Comes Next? uit, de Musicmaker Release van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Ella-Milou Quist schrijft in haar recensie in Musicmaker 495, juli-augustus 2023: 'Voor de Amsterdams-Berlijnse band Loupe ging het na de release van de single Leave Me There en de daarop volgende EP’s snel bergopwaarts. De groep bouwde een reputatie als sterke podiumact en werd gevraagd om in het voorprogramma te staan van onder andere Moss, Porridge Radio en Lovejoy. Het wachten was op een volledig album. Het debuut Do You Ever Wonder What Comes Next? is inmiddels een feit. Een zeer gelaagd, dynamisch en verrassend album met sterke composities en arrangementen en een grote diversiteit aan kleuren en klanken. Dromerige en sferische indierock en folk, voorzien van een rauw randje in de vorm van stevige drum-, en baspartijen en catchy gitaarrifs, worden afgewisseld met ritmische en dansbare synth pop. De kwetsbare, warme vocalen weven prachtig door deze speelse en experimentele soundscapes heen.'

In het artikel ‘Pedalenvolgordes voor gitaar, bas en keys’ in diezelfde Musicmaker vertelt Jasmine ‘Voor het Loupe-album heb ik veel lagen gebruikt. We hebben naast het standaard dubbelen meer in sfeervolle overdubs gedacht. Ik hou van mijn tremolo als laatste pedaal. Je hebt dan een soundscape met delays, reverbs en oversturing en die tremolo hakt ze in harde stukken. Andersom kan ook cool zijn, maar dan krijg je een ander resultaat: een mild golvend iets.’ 

Do You Ever Wonder What Comes Next? verschijnt bij Excelsior Recordings en is de Musicmaker Release van de Week. Drie tracks van het album waren als primeur te horen in ons Musicmaker Radio uur op Pinguin Radio, 15 juni 2023. 

Luister hier alle 13 nummers van het album: 

zoeken
zoeken