Release van de week: Sofie Winterson - Southern Skies

Vandaag verschenen: 9 juni 2023

Muzieknieuws 09-06-2023 14:57

Wat is precies de essentie van een liedje? Dat is een zoektocht waarin je met gemak kunt verdwijnen: je offert controle op en laat de muziek leiden in zijn meest eenvoudige, pure vorm. Voor Sofie Winterson bleek die zoektocht cruciaal op haar nieuwe album 'Southern Skies', de Musicmaker Release van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Voor de pandemie werkten Benny Sings en Sofie Winterson al samen aan een EP en toen de wereld weer tot leven kwam zochten de twee elkaar andermaal op. Dit keer was een EP niet genoeg. Het project groeide uit tot een volwaardige full-length plaat.

“We werken beiden met veel mensen samen: je weet nooit hoe de energie tussen twee personen precies uitpakt,” reflecteert Sofie over de samenwerking met Benny Sings. “Voor ons allebei was het heel verfrissend, omdat het zo natuurlijk verliep.”
 
Uit Hidde Roorda’s recensie van Sofie Wintersons in Musicmaker 495: ‘Op haar derde full length klinkt haar muziek puurder dan ooit. Waar haar vorige albums nog wat elektronischer en gelaagder waren, is de muziek hier uitgekleed tot een soort Mac DeMarco-achtige sound die de uitstekend geschreven melodieën nog beter tot hun recht laten komen. Vergis je trouwens niet in die sound, alle arrangementen en instrumentatie zijn tot in de puntjes uitgedacht. Elk koortje, elke Juno-partij, alles zit precies waar het moet zitten. 

 
Sofie Winterson is een alom gewaardeerde muzikant, artiest en songwriter momenteel woonachtig in Los Angeles. Geïnspireerd door een mix van shoegaze, dream pop en folk wordt haar muziek vaak omschreven als ‘magnetic’ (Nowness 2015), ‘soulful’ en ‘intimate’ (Billboard, 2018). Ze heeft getoerd door Azië, Europa en Noord-Amerika, waaronder shows tijdens het showcasefestival SXSW. Sofie heeft ook veel samengewerkt met prominente collega-artiesten, waaronder Fatima Yamaha, San Holo, Golden Vessel en Benny Sings. Ze speelt ook in de Amsterdamse wavepop-formatie MICH.

Luister hier naar Southern Skies: 


zoeken
zoeken