download (1)

De AI Sequel: Sounds & Beats maken en Text-to-Audio

60% van de muzikanten gebruikt AI

Muzieknieuws 01-06-2023 04:06

Artificial Intelligence. Is het handig, vals spelen, een uitkomst, een ramp, noodzakelijk of gewoon onoverkomelijk? Wat we er ook van denken: het is er en we maken er al massaal gebruik van. Musicmaker - en zusterblad Interface - doken dieper in de materie.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 495, juli-augustus 2023. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.

Bij Artificial Intelligence hoeft je niet gelijk te denken aan pakweg John Lennon die een song van S10 ten gehore brengt. Er zijn tegenwoordig vele mooie programma's die bijvoorbeeld een drum- of baspartij onder je ingespeelde gitaarakkoorden zetten. Handig! AI wordt ook veel gebruikt tijdens het mixen en masteren, bleek uit een onderzoek. Meer weten? Check deze link

In Musicmaker gingen we al eerder in op AI met het artikel Je Computer Als Schrijfpartner. Dit item is als pdf toegevoegd aan dit bericht. Wil je het lezen? Klik op het pdf-logo en de test downloadt automatisch.

Zusterblad Interface dook in AI en verzamelde de beste, door Google MusicLM gemaakte songs. Dit lees je via deze link.

Natuurlijk is het leuk om te zien hoe ver AI gaat. Check deze video's eens:

 

 

 

zoeken
zoeken