Musicmaker 495, het zomernummer, is uit!

Met Mick Langenberg, Loupe, Dan Tuffy, Poprondebands, tests, AI en meer.

Muzieknieuws 01-06-2023 12:06

De nieuwe Musicmaker is uit! Dit keer met weer veel interessant leesvoer voor muzikanten. Zo doken we in de wereld van effectvolgordes voor gitaristen, bassisten en toetsenisten. De editie staat boordevol tests van onder meer Fender, Javatar, IK Multumedia en Zoom en er zijn interviews met Poprondebands, Mick Langenberg van S10, Klaas Janzoons van dEUS, Lena Hessels, Jasmine van der Waals van Loupe, Dan Tuffy, Spike van Di-rect en veel, veel meer.

Musicmaker 495, juli-augustus 2023, is uit. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten. Want hoe fijn is het om Musicmaker in je tuin, op vakantie of tijdens een lange rit naar je festivaloptreden te lezen!


Deze keer hebben we twee features in deze zomereditie van Musicmaker: Zo hebben we het over de do’s en don’ts van pedaalvolgordes voor gitaar, bas en keys, incl. een interview met Loupe's gitarist Jasmine van der Waals, die lekker eigenwijs is met pedalenvolgordes. Verder hebben we het over de stand van zaken in AI: sounds en beats maken met artificial intelligence en wat je kan met text-to-audio tools. We testen de Fender Aerodyne Special Stratocaster gitaar, een DPA DDK4000 drumkit-microfoonset, Javatar Deluxe akoestische gitaren, IK Multimedia Amplitube Tonex Capture IR-module, Røde’s NT1 5th Generation microfoon en een Zoom G2X Four multieffect.Interviews in deze editie met de gitarist en musical director van S10, Mick Langenberg, met Lena Hessels (foto hierboven), Spike, YoungRubbi en dEUS’ Klaas Janzoons, met Dan Tuffy, Madoux, Therapy?’s Andy Cairns en drie Poprondebands. Een daarvan is JesperJesper (foto hieronder). Jesper Albers is niet alleen de drummer van Paceshifters, maar deze zomer ook voor Wolfmother voor de Europese tour!

zoeken
zoeken