Release van de Week: Peter Somuah - Letter To The Universe

Vandaag verschenen - 28 april 2023

Muzieknieuws 28-04-2023 09:04

Al snel na het in 2022 uitgebrachte Outer Space is er nu Letter To The Universe, een dynamisch album met roots in jazz, r&b en world. Peter Somuah is een begenadigd trompettist met roots in Ghana en een vaste band met wie hij beide albums maakte.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Als jonge trompettist (26) ging Peter Somuah op een fascinerende zoektocht naar zijn identiteit: de muziek van zijn geboorteland, van zijn grote voorbeeld Miles Davis en de kosmopolitische muziektaal van Nederland, waar hij bij Codarts studeerde. Dat verhaal vertelt hij op zijn nieuwe album ‘Letter to the Universe’.

Zijn nieuwe composities weerspiegelen de stadia van zijn jonge leven: zijn Ghanese verleden, het werk van zijn idolen en de levendige 'Afropean'-scene van zijn nieuwe thuis in de Benelux.

Op Reincarnation speelt hij met de gerenommeerde Ghanese zanger/saxofonist Gyedu Blay Ambolley. Op Moonlight is de fantastische zangeres Latanya Alberto te horen.

Let vooral ook op die superdynamische ritmesectie van Jens Meijer, drums, Danny Rombout en Thomas Nii Lantey Botchway, percussie en Marijn van de Ven, bas! 

Kijk hier het volledige concert dat de band vorig jaar voor de Studio 150 Sessions gaf.

De Peter Somuah Group is: 
Peter Somuah trumpet, vocals & guitar
Jens Meijer drums
Danny Rombout percussion
Thomas Nii Lantey Botchway percussion
Marijn van de Ven bass
Anton de Bruin keyboards & rhodes
Jesse Schilderink tenor saxophone

Guests:
Lisette Ma Neza spoken word
Gyedu Blay Ambolley rap vocals
Latanya Alberto vocals
Stevo Atimbire & Lamisi Akuka vocals
Lydia Stavraki & Inda Duran vocals
Celeste Engel & Luna Hallenga violin
Daniela Rivera viola
Jasper den Hond cello

 

zoeken
zoeken