Release van de week: néomí - after

Vandaag verschenen: 14 april 2023

Muzieknieuws 14-04-2023 09:22

De Surinaams-Nederlandse singer-songwriter néomí bracht vorig jaar haar EP 'before' uit. Vandaag komt de vervolg-ep 'after' uit. De twee EP's zijn nu ook samengevoegd op een 12" vinyl omdat ze geschreven zijn voor en na belangrijke gebeurtenissen in Neomi's leven. Momenteel tourt néomí door Europa in het voorprogramma van Jonathan Jeremiah.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Na de release van haar zeer impactvolle debuut EP 'before' in 2022, ontwikkelt Néomí Speelman haar stijl verder met 'after'. Ze houdt de productie licht en de songwriting krachtig. 

Over de EP vertelt ze: "Ik schreef het grootste deel van de EP 'after' in de winter van 2020. Het was nadat ik een een aantal moeilijke gebeurtenissen in mijn leven had meegemaakt. Voor het eerst besefte ik dat ik ouder werd en ook te maken kreeg met dingen waar meer 'volwassenen' mee te maken hebben. Soms schopt het leven je in de rug en is het onze taak daar zorgvuldig mee om te gaan. De manier waarop ik daarmee omga is door liedjes te schrijven, dus hier zijn we dan: er is weer een EP geboren. Ik heb mezelf zeker een beetje beter leren kennen door deze dingen. Deze liedjes stonden aan mijn zijde toen ik ze nodig had, en ik hoop dat ze de luisteraar nu ook op dezelfde manier zullen dienen."

Over haar optreden op ESNS schreven we:De mooie liedjes van Néomí zijn mooi gelaagd en de zangeres laat met haar prettige stem en overtuigende présence zien waarom ze vorig jaar werd uitgeroepen tot 3FM-talent en bakens verzette bij de Popronde. Een zuiver luisteroptreden dat blijft boeien.’

Over de EP vertelt ze: "Ik schreef het grootste deel van de EP 'after' in de winter van 2020. Het was nadat ik een aantal moeilijkheden in mijn leven had meegemaakt. Voor het eerst besefte ik dat ik ouder werd en ook te maken kreeg met dingen waar meer 'volwassenen' mee te maken hebben. Soms schopt het leven je in de rug en is het onze taak daar zorgvuldig mee om te gaan. De manier waarop ik daarmee omga is door liedjes te schrijven, dus hier zijn we dan: er is weer een EP geboren. Ik heb mezelf zeker een beetje beter leren kennen door deze dingen, en ik hoop dat je ook begrip vindt in het luisteren.

"Na een aantal levensgebeurtenissen begon ik het leven vanuit een ander perspectief te zien, misschien wat zwaarder zoals je kunt zien. Deze liedjes stonden aan mijn zijde toen ik ze nodig had, en ik hoop dat ze je nu ook op dezelfde manier zullen dienen."

Luister hier naar beide EP's.

 

 

zoeken
zoeken