Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS

Hilin, Jesperjesper, Subterranean Street Society, Cloudy-Oh, 3 Eyed Kids en Koala Disco

Muzieknieuws 17-01-2023 15:01

De redactie van Musicmaker heeft zes acts geselecteerd om woensdag 18 januari 2023 tussen 20.00 uur en 01.00 uur een showcase te doen op het Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS in de Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen. Uit 34 inzendingen zijn gekozen: Hilin, Jesperjesper, Subterranean Street Society, Cloudy-Oh, 3 Eyed Kids en Koala Disco. Deze avond is gratis toegankelijk, ook als je geen kaartje voor Eurosonic Noorderslag hebt.

Programma Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS
woensdag 18 januari, 20.00-01.00
Locatie: Podium Groote Griet van de Drie Gezusters, Grote Markt, Groningen

20.00-20.25 Hilin
20.45-21.10 Jesperjesper
21.30-22.00 Subterranean Street Society
22.30-23.00 Cloudy-Oh
23.30-00.00 3 Eyed Kids
00.30-01.00 Koala Disco

We stellen deze zes acts aan je voor in dit artikel!

Hilin
Met haar liedjes neemt Hilin je mee op een emotionele en persoonlijke reis, waarbij ze onderwerpen aansnijdt als verlies, verdriet, agressie, geweld, depressie en burn-out. Haar unieke stem is rustgevend en afwisselend, in perfecte combinatie met de arrangementen van haar piano. Haar muziek roept associaties op met Lana del Rey, Tori Amos, Amy Winehouse, Janis Joplin en Aretha Franklin. Eind 2020, midden in de pandemie, bracht ze haar album "The Bedroom Session" uit om de wereld te troosten in hun eenzame reis in hun huis.
Ze komt met haar trio naar het Musicmaker Stage.Jesperjesper 
Jesper Albers kun je kennen als drummer van rockband Paceshifters. Met zijn eigen band Jesperjesper speelt hij eigen werk als zanger/gitarist ondersteund door zijn band bestaande uit Aimée Magsino (bas) Ruud Gielen (drums) en Jim Zwinselman (gitaar/pedalsteel). De debuut EP is in de maak. Voor liefhebbers van Ryan Adams, Kurt Vile en Neil Young! 

Subterranean Street Society
Subterranean Street Society is een Deens-Nederlands trio dat een mix speelt van folk, alternative en grunge. Over staalmetalen resonatorgitaren, zwaar overstuurde hollowbody basgitaren, vintage cassettebandruis en donker beukende drums, schreeuwt een doorleefde stem poëtische verhalen uit over tragische helden, romantische liefde en vagebonden. Kwetsbare verhalen met een manisch randje gebaseerd op een leven reizend tussen podia, festivals en optredens in de straten van Europa. Als trio is de live performance van de band ruw, explosief en onvoorspelbaar.
Sinds 2016 verspreiden ze hun verslavende rauwe folk-grunge tot lof van het publiek wereldwijd, touren ze door landen als Nederland, Duitsland, Denemarken, UK, Italië, en Rusland. Hun concept-album 'Twaalf Stappen' gaat over alcoholisme. In 2022 verscheen hun derde (dubbel)studioalbum Saudade & Fado.

Cloudy-Oh
Cloudy-Oh is de nieuwe band van Floris De Decker (bekend van o.a. Intergalactic Lovers). Ze maken escapistische space-pop geïnspireerd door bands als Mac De Marco, Connan Mockasin, Prince en Cyndi Lauper. Verwacht psychedelische dreampopgitaren, absurde lyrics, dansbare drumgrooves, funky baslijnen en uitbundige live-sets. De band heeft drie singles uit en speelde onlangs in de finale van HUMO’s Rock Rally. In januari komt hun debuutalbum Exactly Where I Wanna Be uit.

3 Eyed Kids
Met jonge, frisse energie komt 3 Eyed Kids het podium verscheuren. Beïnvloed door artiesten als $uicideboyS, City Morgue en Fever 333 combineert het trio metal en hiphop. Dit nieuwe geluid heeft geleid tot podia als Afas Live die hen uitnodigde om de aftershow van Korn en Fever 333 te spelen en het voorprogramma van zowel King810 als Another Now door het hele land. 3 Eyed Kids mag dan nieuw zijn, ze zijn verre van onervaren - de leden weten wat hen te doen staat door hun tijd in The Charm The Fury, Depths of Kronos en Plain Aggression.

Koala Disco
Koala Disco brengt een frisse mix van psychedelische rock en manische postpunk, vaak met een progressieve aanpak terwijl ze veel invloed putten uit hedendaagse Kraut. Een eclectisch en dynamisch geluid dat zorgt voor een explosieve en energieke live-ervaring waardoor je jezelf door de zaal wilt gooien. Eind 2021 werden ze door het publiek verkozen tot winnaars tijdens de finale van Sound Track in de Muziekodroom in Hasselt. Ook mochten ze spelen op Humo's Rock Rally 2022. Ze hebben twee EP's uitgebracht. 'Koalala Discoco' in 2021 en 'Ego Death Planet' in 2022. Momenteel werkt de band hard aan hun debuutalbum dat in 2023 zal verschijnen. Dit is de single van dat album: 

PENGUIN SHOWCASES
Naast de bands die op het Musicmaker Stage spelen op woensdag 18 januari zijn er nog veel meer bands die optreden in de Drie Gezusters, woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 januari - gratis toegang.

Check hier alle bands.  

Luister hier naar alle bands:

zoeken
zoeken