Release van de Week: Journey - Live in Concert at Lollapalooza

Vandaag verschenen: 9 december 2022

Muzieknieuws 09-12-2022 11:37

De legendarische Amerikaanse rockband Journey brengt vandaag een livealbum uit, Live in Concert at Lollapalooza. Het album komt samen uit met een begeleidende DVD van het desbetreffende optreden in Chicago. Meer dan ander halfuur lang Journey geweld, geen enkele hit wordt bespaard!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

door Wiebe Vos

Dat Journey een van de meest gevierde rockbands uit de jaren '70 en '80 is wisten we natuurlijk al lang. De band maakte furore met zijn aangename mix van melodieuze hardrock en epische ballades. Met 25 gouden en platina albums achter de rug weet de band dat succes te vieren op Live in Concert at Lollapalooza.

Het album opent met Seperate Ways, het is al gelijk duidelijk dat Journey de toon zet voor een concert van epische proportie. Op Be Good To Yourself klinkt de stem van Arnel Pineda opmerkelijk veel als die van Steve Perry, hij zingt zelfs in dezelfde toonsoort als Perry dat in 1986 deed. Bekijk de video hieronder waarin de band Be Good To Yourself uitvoert.

Het concert bereikt een uniek moment op het middenstuk met La Do Da. Waarin bassist Marco Mendoza en drummer Deen Castronovo de schijnwerpers stellen met ongelooflijke solo’s. Natuurlijk kan het album niet anders eindigen dan met monster hit Don’t Stop believin’. Een kolkende Lollapalooza zingt mee met de befaamde lyrcis die Steve Perry in 1981 schreef. Bekijk de video hieronder waarin de band Don’t Stop believin’ uitvoert.

Journey speelde op Lollapalooza in Chicago's Grant Park in de line-up met gitarist Neal Schon, toetsenist Jonathan Cain, frontman Arnel Pineda, toetsenist/backing zanger Jason Derlatka en invaller bassist Marco Mendoza, plus maar liefst twee sterdrummers, Deen Castronovo en Narada Michael Walden. Walden speelde drums op, co-produceerde en schreef mee aan de meeste nummers op Journey's 2022 studioalbum, Freedom, maar hij maakt niet langer deel uit van de groep. 

Luister het album hier.

 

zoeken
zoeken