Bij de laatste column van Guido: 12 studiotips in Musicmaker

De twaalf van Guido Aalbers

Muzieknieuws 07-12-2022 11:12

In de nieuwste editie van Musicmaker lees je de laatste column van producer Guido Aalbers. Wij redactieleden hebben hebben ontzettend veel van hem geleerd of bevestigd gekregen over werken in de studio. Jij ongetwijfeld ook! Als afscheid nemen we in Musicmaker jan-feb 2023 met Guido nog eens alle opnamevalkuilen door, ook al zijn het soms open deuren. ‘Waarom zou je door het wc-raam klimmen als de deur open staat?’

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 492, jan-feb 2023. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.

Guido Aalbers is producer, engineer, mixer en/of masteraar van (live)muziek van zeer uiteenlopende artiesten als Miss Montreal, Within Temptation, Lifehouse, De Dijk, 16 Horsepower, No Doubt, India.Arie, the Zutons, Krezip, Faithless, QOTSA, Muse, Coldplay, Charlotte Wessels en Tricklebolt. En ja, dan noemen we er echt maar een paar. En het meeste daarvan is opgenomen, gemixt of gemastered in zijn eigen GieSound Studio in Zwolle.

In zijn columns nam hij ons zeventig (!) keer mee naar zijn werkplek om te vertellen wat hij meemaakt. Er is geen formule voor succes of miljoenen Spotify-plays, maar door zijn ervaring weet hij wat je zeker niet moet doen, waar je mee moet oppassen en wat goed werkt. Twaalf tips van de meester!

Lees de allerlaatste column van Guido Aalbers en zijn 12 studiotips in de nieuwste editie van Musicmaker. 

zoeken
zoeken