Inschrijving voor Popronde 2023 is geopend!

“Het is echt een mythe dat je je zo laat mogelijk moet inschrijven.”

Muzieknieuws 08-12-2022 10:12

Terwijl de Popronde op 3 december het eindfeest voor de editie van 2022 had, ging de inschrijving alweer open voor 2023. In de nieuwste editie van Musicmaker spraken we al met mister Popronde Chris Moorman over feiten, fabels en fictie van de selectieprocedure.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 492, jan-feb 2023. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.  

De laatste jaren is Popronde uitgegroeid tot (bijna) een must voor bands en artiesten die een stapje verder willen komen. Op Popronde staan geeft je de kans te spelen voor een heel nieuw publiek, je doet in korte tijd veel live-ervaring op en het staat daarom heel goed in je bio als je kunt melden dat je op Popronde gestaan hebt. Met acts als Solomon, BLANKO, Babs en Marathon was Popronde ook dit jaar weer goed gevuld met aanstormend Nederlands talent. Maar wat is nou eigenlijk de formule van een succesvolle act bij Popronde?

Uniciteit
Met de grote hoeveelheid bands die Nederland rijk is is het tegenwoordig moeilijker dan ooit tevoren om als startende band indruk te maken bij de selectie van Popronde.  Er zijn ontzettend veel aanmeldingen en er zullen altijd bands tussen zitten die een vergelijkbaar geluid hebben. Het grootste deel van de acts van de afgelopen editie van de Popronde zijn dan ook in staat om zich te onderscheiden van de rest. Denk bijvoorbeeld aan Ivyvox die zich een weg baande met de poppunksound van de jaren 90’. Chris Moorman (foto): ‘We hebben zo’n 170 commissieleden, sommigen beoordelen 8 genres en daarmee 200 acts. Soms luisteren ze maar een minuut naar je track en reken maar dat deze mensen snel horen of het een nee, ja of misschien is.’

Volgende stap
Ook dit jaar zagen we veel acts die voor de Poppronde al actief bezig waren met optreden in cafés of poppodia. ‘Je moet meedoen als je vindt dat jouw act op het punt staat een volgende stap te kunnen maken. Iedereen kent je in de regio, je hebt de lokale podia en muziekcafés gedaan en je hebt bijvoorbeeld het plan om in 2024 op ESNS te staan. Maar het is nog belangrijker dat je als band klaar bent voor deze volgende stap. ‘Als je niet geselecteerd bent: ga door. Soms is er een reden. We vonden ooit Radio Eliza en Orange Skyline nog niet klaar voor de Popronde. De eerste werd het jaar erna geselecteerd en het was de meest spelende band.

Inschrijven
Inschrijvingen van de popronde 2023 zijn geopend van 1 december tot en met 1 maart. Je kunt je inschrijven via deze link

 

zoeken
zoeken