Interview Candy Dulfer in de kerst-editie Musicmaker!

‘Het is leuk dat er weer een golf van instrumentale jazzfunk is’

Muzieknieuws 09-12-2022 07:12

Na vijf jaar releasde Candy Dulfer onlangs een nieuw, fris album. We Never Stop combineert uptempo-funk met teksten die deze niet makkelijke tijd weergeven. We spraken in Musicmaker jan-feb (nu uit!) met Candy over het opnameproces, haar bijzondere altsaxofoon en haar gastmuzikanten op het album, Nile Rodgers en Marcus Miller.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 492, jan-feb 2023. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.

In de befaamde bar van het Hardrock Hotel Amsterdam American - zoals het American Hotel voluit heet - kan je niet om de foto’s van bekende artiesten heen. Op een pilaar zien we Candy Dulfer, met vader Hans eronder. We zien een jurk van Candy, die ze een paar jaar geleden droeg tijdens een Ladies Of Soul-show. Dat is niet de enige reden waarom we haar hier spreken. Lees het vervolg van dit interview in de de kerst-editie Musicmaker! 

De afgelopen vier jaar is Candy gevolgd door de filmcamera van regisseuse Carin Goeijers. Vanaf 15 december draait de documentairefilm ‘Candy’ in de bioscopen. 

Ter viering van het nieuwe album heeft de redactie van Musicmaker een selectie gemaakt van hoogtepunten van Candy Dulfer door de jaren heen. Bekijk de video's hieronder:

Candy Dulfer | YeahYeahYeah | Khalid en Sophie (2022) 

 Hans Dulfer & Candy Dulfer - Move On Up | Mathhijs Gaat Door (2022)

Candy Dulfer Live at Estival Jazz Lugano (2015)

Candy Dulfer tries the Amsterdam Free Wind alto saxophone for the first time (2011)

Funk Night with Candy Dulfer live at 30'. Leverkusener Jazztage' november 12, (2009)

Prince 2004ever LOS ANGELES Xcerpt 1 - vanaf 15.30 (2004)

North Sea Jazz Fest -3 Candy Dulfer + Funky Stuff - So What (1991)

 

Candy Dulfer & David A. Stewart - Lilly Was Here (1989)

Bij Koos - Optreden Funky Stuff met 15 jarige Candy Dulfer (1985)

 

 

zoeken
zoeken