Onze nieuwe columnist Willem Wits!

Musicmaker verwelkomt drummer en zanger van Ciao Lucifer

Muzieknieuws 07-12-2022 11:12

In de vorige editie van Musicmaker las je over hem als ene helft van het duo Ciao Lucifer, dat onlangs het album Good News uitbracht en nu flink aan het touren is door Europa en vanaf maart de Nederlandse poppodia gaat bespelen. Willem Wits is onze nieuwe columnist.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 492, jan-feb 2023. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.

Willem kun je kennen van de bands van Jett Rebel en Herman van Veen of als theater- en filmmaker met bijvoorbeeld de Sekszusjes, Boys Won't Be Boys, het Fuse ensemble, en dus van Ciao Lucifer. Als soloartiest kan je hem vinden in popzalen, theaters en musea.

Hij beschrijft zichzelf als volgt: ‘Als klein jochie vertelde ik voor het slapen gaan verhaaltjes aan mijn moeder. Op het schoolplein zong ik niet-bestaande liedjes en in de klas ontwierp ik flipperkasten. De middelbare school had ik zonder mijn vrienden niet overleefd. We maakten samen muziek en zijn daar nooit mee opgehouden. Ik deed daarna een studie voor multidisciplinaire kunst die een hele mond vol is: Interfaculteit ArtScience/Beeld en Geluid aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten, het Koninklijk Conservatorium en de Universiteit van Leiden. Mijn straf is dat ik die titel de rest van mijn leven zal moeten uitspreken, maar daar krijg ik wat moois voor terug: ik mag elke dag doen waar ik zin in heb.

Dit alles doet vermoeden dat dit een mooie serie columns gaat worden, van Willem Wits! Lees zijn eerste column in de nieuwste editie van Musicmaker! 

Als introductie vind je hier op Musicmaker.nl de pdf van het interview uit de vorige editie Musicmaker. 

Op het eerste gehoor maakt Ciao Lucifer simpele, dansbare popliedjes met een ritmische benadering die ergens tussen funk en disco in zit. Wie vaker naar hun nieuwe album ‘Good News’ luistert, hoort dat het duo heel creatief met sounds en productie omspringt. Live maakt Ciao Lucifer dat ook nog eens waar – met zijn tweeën! Reden genoeg om zanger/gitarist Marnix Dorrestein en zanger/drummer/kazoovirtuoos Willem Wits aan de tand te voelen. 

 

 

 

zoeken
zoeken