Release van de week: Warhaus – Ha Ha Heartbreak

Vandaag verschenen: 11 november 2022

Muzieknieuws 11-11-2022 07:11

Vandaag brengt Maarten Devoldere, beter bekend als Warhaus, zijn album Ha Ha Heartbreak uit. En zoals de naam van het album suggereert hebben we hier te maken met een cliché fenomeen. Echter weet de zanger van Balthazar track voor track te verrassen met een dynamisch album.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

door Wiebe Vos

Op de introtrack Open Window weet Devoldere met behulp van prachtige strijkers en een introspectieve piano gelijk de aandacht te trekken. Zijn vocalen klinken gefocust en toont dat Devoldere een geweldige storyteller is. Op de nummers Time Bomb en It Has To Be You werkt hij nauw samen met producer en vriend Jasper Maekelberg. Dankzij Maekelberg staat Ha Ha Heartbreak vol met originele grooves en ritmes die hier en daar toch wel wat weg hebben van een Serge Gainsbourg instrumentatie.

Het is inmiddels geen toeval meer dat Warhaus zijn beste muziek maakt als hij liefdesverdriet heeft. Op zijn debuut album We Fucked a Flame Into Being en zijn follow-up Warhaus hoorden we al vaker hoe goed zijn muziek is als hij zich kwetsbaar opstelt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat deze multi-instrumentalist ook nog is gitaar, piano en trompet speelt op het album. Absoluut uniek, en stiekem toch ook wel een beetje jaloersmakend...

De videoclip van When I Am With You is vandaag tegelijk met het album in première gegaan. Bekijk de video hieronder waarin het sentiment van het album nog duidelijker naar voren komt. 

Op 15 november is Warhaus te zien in poppodium De Helling in Utrecht. En gaat vanaf 20 maart 2023 uitgebreid touren door de Benelux. 

Luister het album hier.

 

 

 

 

zoeken
zoeken