Triggerfinger's Ruben Block lanceert soloalbum

Interview in Musicmaker nov-dec 2022

Muzieknieuws 13-10-2022 10:22

Deze maand kwam het eerste soloalbum van Ruben Block uit. Hij nam het op in LA en België met Mitchell Froom en het resultaat is een prachtig en experimenteel album, dat dit jaar zeker hoog in onze eindlijstjes zal eindigen. We spraken Ruben voor het magazine en hier hoor je zijn muziek.

Foto: Anton Coene

Wil je het hele interview lezen? Ga dan naar Muziekmagazines.nl en bestel het magazine zonder verzendkosten en met iDeal.

In de net uitgekomen editie van Musicmaker vroegen we Ruben natuurlijk om het hoe en waarom van zijn soloalbum:
‘Er zijn altijd nummers die niet bij Triggerfinger passen. ‘Soms zijn het heel toffe ideeën die blijven liggen, en er zit nog een andere songwriter in me dan degene die schrijft voor Triggerfinger. Ik bevind me in een luxe positie dat ik met zo’n ritmesectie mag spelen, maar ik merk soms ook dat ik echt voor de band schrijf in een soort voorgestemd kader. Zolang Triggerfinger veel speelde, was er geen reden voor een soloplaat, maar toen we besloten een keer een wat langere vakantie te nemen, leek het me een uitdaging om met andere mensen een ander soort muziek te maken. Ik wilde die nummers een kans geven.’
In het interview lees je alles over de totstandkoming, het artwork, de bijzondere instrumenten die Ruben gebruikte en over de toekomst van Triggerfinger. 

Hier beluister je het hele album:


zoeken
zoeken