Release van de Week: Klangstof - Godspeed to the Freaks

Vandaag verschenen - 16 september 2022

Muzieknieuws 15-09-2022 14:09

Het Nederlandse indierock trio Klangstof tourde deze zomer met de Pixies door Europa en speelde op o.a. DTRH en Lowlands. In december gaan ze met de Pixies op tour in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze kregen internationale media aandacht en waren op de radio te horen in o.a. de UK, België en Nederland.

Wekenlijks worden er duizenden nieuwe nummers de digitale wereld ingepompt. Wij halen enkele krenten uit de pap voor je. 

Onze sterrecensent Otto de Jong schrijft over Godspeed To The Freaks, het nieuwe album van de eerste Nederlandse band ooit die op Coachella speelde: 

Klangstof is al zowat vanaf hun eerste release een internationaal tourende band, die regelmatig het podium delen met grote namen. De corona-pandemie gooide tweeënhalf jaar geleden roet in het eten. Een Europese tour werd afgebroken en dat nét na de release van The Noise You Make Is Silent. Ze verruilden het podium voor een studio op Vlieland en maakten een plaat.

Het resultaat: Godspeed To The Freaks, dat veel meer als een ‘bandplaat’ klinkt dan zijn voorganger. De vertrouwde vernuftigheid van Klangstof zit nu veel meer in spel dan in productie. Want wat is er nou eigenlijk mis met een goed liedje, zonder al te veel poespas, gespeeld door een goede liveband? Natuurlijk horen we ook nog elektronische drums, landschappen aan galm en wat andere vervreemdende sounds. Het is alleen wat meer bijzaak, en dat pakt goed uit! Het is een dynamische en gevarieerde plaat geworden, die muzikaal erg goed in elkaar zit. Die gaat de aankomende tijd veel op de platenspeler gedraaid worden!

 

zoeken
zoeken