Release van de week: Ciao Lucifer - Good News

Vandaag verschenen - 26 augustus 2022

Muzieknieuws 26-08-2022 07:08

Het derde album van dit duo van muzikanten Marnix Dorrestein en Willem Wits komt vandaag, vrijdag 26 augustus uit. De plaat kende een obsessief opnameproces maar het resultaat is vrolijk en energiek.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Vrolijk en energiek dus, waarbij je goed kan horen dat het duo in het verleden nog met Jett Rebel hebben gespeeld. Pas als je beter gaat luisteren hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben. Marnix Dorrestein licht toe: “We voelen ons niet te cool om een ‘feelgood band’ te zijn, maar eigenlijk zingen we over hele persoonlijke dingen. Als het eindresultaat is dat we mensen blij maken en kunnen laten dansen, dan is het wat ons betreft: mission accomplished.’’  

So Slow bijvoorbeeld, is een stuk minder vrolijk dan de sound op het eerste gehoor doet vermoeden. Met de track wil Ciao Lucifer namelijk aandacht vragen voor de bijzonder lange wachttijden binnen de geestelijke gezondheidszorg. De gemiddelde behandelwachttijd voor jongeren met mentale problemen ligt momenteel op zo’n drie tot vier maanden. Tijd voor actie, dacht Ciao Lucifer. Wits heeft persoonlijk ervaring met psychische klachten en weet hoe waardevol de juiste hulp hierbij kan zijn. Met So Slow hoopt Ciao Lucifer wat steun te kunnen bieden aan ieder die dat nodig heeft.

 

Ze zingen “It’s too late to die young”, maar ze willen wel op hun eigen manier volwassen worden. “De grootste angst is Don Draper,” zegt Marnix, “we willen openlijk leren praten over onze emoties, dromen en behoeftes.”

De live versie van “It’s too late to die young”: 

Ciao Lucifer omschrijft in 13 heerlijke indie-popliedjes waar ze naartoe willen groeien. Willem: “Sterk en kwetsbaar, meevoelend en eigenzinnig, betrouwbaar en avontuurlijk. Allemaal tegelijk!"
Er valt veel te ontdekken op Good News: olie om de heupen los te gooien, stof om over na te denken en teksten om al bij de eerste keer mee te zingen. 


 

zoeken
zoeken