Release van de Week: Hudson Mohawke - Cry Sugar

Vandaag verschenen - 12 augustus 2022

Muzieknieuws 12-08-2022 08:41

Cry Sugar is een album dat je niet heel gauw zou verwachten als Musicmaker Release van de Week. De Schotse producer Hudson Mohawke legt echter zodanig veel creativiteit en inspiratie in de benadering van elektronica en samples dat we alle muzikanten en producers van harte aanbevelen hier naar te gaan luisteren! Cry Sugar is het derde studioalbum van Hudson Mohawke in dertien jaar tijd.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Hudson Mohawke is iemand die zich liefst op de achtergrond houdt. Zelden geeft hij interviews. Hij is met muziek bezig, de laatste tien jaar vooral ook door anderen te produceren, zoals Kanye West, Lil Wayne, FKA Twigs en dichtbij huis, het nummer Reason van Selah Sue.

Mohawke is een meester in stijlen mixen; ingrediëten van soul, house, acid, trap en techno smelten samen in zijn soms weirde beats en avontuurlijke sounds. 

Ook weer zo'n apart idee van hem: in onderstaande video laat hij alle nummers van het nieuwe album in een 'megamix'kort voorbijkomen. Weet je meteen waar je aan toe bent! 

Als je het iets meer tijd wilt gunnen, luister dan naar het album: 

Aan Youtube-kanaal Output liet hij in 2020 zijn studio zien en vertelt hij over zijn productieprocessen: 

 

zoeken
zoeken