Prijswinnend duo Tessa Rose Jackson en Darius Timmer

Over podcast- en reclamemuziek - ofwel het productieproces! video's en muziek bij het interview in Musicmaker

Muzieknieuws 11-08-2022 09:59

Darius is muzikant, componist, producer en mixer. Tessa Rose idem en we kennen haar van Someone en het werk onder haar eigen naam. Samen schrijven ze, produceren ze en ze doen veel werk in opdracht voor reclames, films en podcasts. Jaren keihard werken is inmiddels beloond met een reeks mooie prijzen. Het succes kwam echter niet zomaar.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 490, sept-okt 2022. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.  

Darius Timmer is dit jaar de grote winnaar van de Buma Music in Media Awards 2022. Hij won voor zijn werk aan de podcast BABA van NPO Radio 1/NTR de award in de categorie Beste Originele Compositie in Podcasts. Daarnaast won hij samen met Tessa Rose Jackson een award in de categorie Beste Podcast- en Radiovormgeving voor het werk aan de NPO Zapp/EO-podcast Pixelshit.

Darius en Tessa beschikken in Amsterdam over twee studio’s: een compacte thuisstudio en een grotere om de hoek, waar hele bands terecht kunnen. Beide zijn in tien jaar opgebouwd, waarbij werk voor alles ging. In Musicmaker 490 vertellen Tessa en Darius over de start van hun carrière, welke tegenslagen ze tegenkwamen, welke kansen ze grepen en hoe belangrijk het is om samen te werken met andere partijen. Ze vertellen ook hoe bepaalde songs en composities tot stand kwamen en wat de inspiratie was. Natuurlijk wil je dan ook horen hoe dit klinkt en dat kan hieronder.

Wij kregen een kijkje in de keuken bij het componeren van songs en hieronder zie je ook twee video's, waarin Tessa en Darius een en ander vertellen over het totstand komen van songs van Someone.

Podcast - BABAPodcast - PixelshitDe muziek van BABA op Spotify
 


De muziek van Pixelshit op SpotifyZoals hierboven beloofd een kijkje in de keuken van Someone:zoeken
zoeken