De hoofdrolspelers van de Popronde - volgens Musicmaker

De muziek van Babs op de Beat, Rose Marin en Sophie van Hasselt

Muzieknieuws 11-08-2022 09:58

Na enkele roerige jaren – we hoeven je toch niet te vertellen waarom? – gaat de Popronde weer goed van start. Vanaf 10 september doen de geselecteerde acts tig steden aan en Musicmaker is weer trotse mediapartner van het rondreizende muziekcircus. Elke editie kiezen we drie talenten uit en dit keer zijn dat Babs op de Beat, Rose Marin en Sophie van Hasselt.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 490, sept-okt 2022. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.  

Honderd acts, veertig steden en optredens op bekende en onvoorspelbare plekken. Als de Popronde een stad aan doet is opeens ieder koffiehuisje, de bibliotheek, de kapper, de plaatselijke disco en de kleinste kroeg een podium voor singer-songwriters, bands, rappers en meer. En daarnaast worden natuurlijk de bekende muziekcafés en podia aangedaan. De komende edities introduceren we enkele acts aan je. We deden een oproep via de Popronde, acts hebben zich aangemeld en wij maakten een selectie. Voor deze eerste keer kozen we voor drie zeer talentvolle, maar ook zeer verschillende dames. In Musicmaker 490 lees je drie interviews, maar natuurlijk wil je zien en horen wie en wat deze drie talenten zijn en doen. Doen we voor je. Komt ie:


Sophie van Hasselt
In een gesprek met Musicmaker zei Sophie onder meer: 'Ik maak vrolijke muziek met dito beats, maar als je beter luistert, kom je er achter dat het over confronterende gebeurtenissen gaat. Door op een vrolijke manier om te gaan met nachtmerries en slechte relaties, verander ik het beeld in mijn hoofd op een positieve manier en je bereikt mensen makkelijker.'

In 2022 bracht ze een EP uit en die hoor je hieronder, samen met de video van My House Is On Fire.

Rose Marin

Rosemarijn oftewel Rose Marin (hoofdfoto) komt ook aan het woord in het magazine. Op de vraag hoe we haar muziek mogen omschrijven, zei ze het volgende: ‘Ik maak hedendaagse country, maar niet typisch Amerikaans. Ik heb wat Britse invloeden en ik heb zelf Zuid-Afrikaanse roots.’

Rose Marin bracht vorig jaar - na het releasen van diverse singles - een EP uit en deze werd gelanceerd middels een zeer goed bekeken livestream. Ze werkt aan nieuwe muziek en haar doel is om zoveel fans te scoren via de Popronde om erna een flink concert te geven.

In het artikel refereren we aan een eerder artikel dat we over Rose Marin schreven en dat lees je via deze link.
Babs op de Beat

Ook aan Babs vroegen we wat meer over haar muziek en de inhoud: ‘Ik noem het poprap, omdat het duidelijk een combinatie is van popmuziek, met rap in plaats van zang. Dat maakt het geen hiphop. Het is elektronisch en energiek, met een drive. Heel kleurrijk en vrolijk. De boodschap is kenmerkend, ik vind het belangrijk iets te vertellen in mijn teksten, over het doorbreken van stereotypering op het gebied van seksualiteit, gender en etniciteit. Muziek is een goede manier om die boodschap over te brengen.’

Eind juli kwam haar single Diepgang op de Dansvloer uit, over de vaak afwezige inhoudelijk sterke teksten in populaire clubmuziek:
Luister elke donderdag vanaf 21:00 naar Musicmaker Radio op Pinguin Radio. Daar komt de muziek van Sophie, Rose en Babs natuurlijk voorbij.

 

 

zoeken
zoeken