Netflix in Ambeo

Sennheiser surround op stereospeakers

Muzieknieuws 13-07-2022 08:25

Er gebeurt van alles op surround-soundgebied, en de acceptatie verloopt met een flink tempo: Muziekstreamingdiensten leveren hun audio steeds vaker in surround en nu heeft ook Netflix de stap naar 3D-geluid gezet. Zij kozen voor Sennheiser Ambeo en dat werkt gewoon met stereo speakers

Er zijn - helaas onvermijdelijk - talloze systemen voor 'immersive audio' zoals surround vaak wordt genoemd. Hiervoor zijn meestal extra speakers nodig of je kunt het enkel op hoofdtelefoon ervaren. Sennheiser is al een tijdje bezig met hun eigen Ambeo-systeem (zie Interface 214) en dat heeft het grote voordeel dat het gewoon op een standaard stereo setup werkt, hoofdtelefoon, laptops, speakers (incl. 5.1 setups), kortom alle stereo speakersystemen.

Mogelijk mede daarom heeft Netflix voor Ambeo gekozen, te beginnen met een aantal populaire titels als Stranger Things, The Witcher, Red Notice en Resident Evil. Een andere reden voor Netflix keuze is dat Ambeo de originele soundmix recht doet, total loudness en time alignment handhaaft en dialoog onaangetast laat. Ambeo is nu beschikbaar bij netflix als standaard instelling. Welke content ook daadwerkelijk in Ambeo format beschikbaar is kun je achterhalen door "Spatial Audio' in te tikken in de netflix zoekbalk.

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken