Montis, Goudsmit & Directie op de DrumDrieDaagse

Vrijdag 19 augustus, 20.00u Musicon, Den Haag – tickets 12,50 – gratis voor deelnemers DrumDrieDaagse

Muzieknieuws 08-07-2022 12:06

Vrijdagmiddag 19 augustus doet Cyril Directie een drumclinic en lessen op de DrumDrieDaagse in Musicon, Den Haag. ’s Avonds treedt hij daar op met zijn sensationele trio Montis, Goudsmit & Directie, met gitarist Anton Goudsmit en Hammondspeler Frank Montis.

Montis, Goudsmit & Directie
Vrijdag 19 augustus, 20.00u
Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag

Tickets: €12,50 vvk / €15 deurverkoop
Bestel tickets hier
.

Gratis voor deelnemers aan de DrumDrieDaagse. Schrijf je hier in.

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie dé Soul Jazz sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debuutalbum ‘Taste of Culture’ in december 2019 verscheen werd de band geboekt in binnen- en buitenland. Daar zorgde de reputatie van de drie bandleden wel voor. Dankzij hun tv-bekendheid, prestigieuze prijzen, hun gedrevenheid en rijke oeuvre werden de heren al op voorhand door een breed publiek in de harten gesloten.

Of ze nu op North Sea Jazz, Manana Manana of in Paradiso spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept. Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waarin zij hun publiek achterlaten kun je sporen funk, rock en ballads terugvinden.

Vandaag hebben ze de eerste single van hun nieuwe album uitgebracht. 

Cyril Directie presenteert de shows met humor en verleidt het publiek zich aan de manische energie van het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeëvenaarde groove is hij de motor van de band.

Frank Montis op Hammond is al jaren een autoriteit in de Soul Jazz. Het valt niet te bevatten hoe swingend zijn linkerhand de bassen speelt, terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt. Daarbij vindt hij steeds de juiste balans tussen improvisatie en subtiele verwijzingen naar Jimmy Smith en Jack McDuff, helden van de Hammond.

Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op zijn unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij speelt klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. Of zoals de Britse krant ‘The Guardian’ ooit over hem schreef: ‘Goudsmit is the kind of guitar player that makes you wonder where the fire escape is’…

Montis, Goudsmit & Directie
Vrijdag 19 augustus, 20.00u
Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag

Tickets: €12,50 vvk / €15 deurverkoop
Bestel tickets hier
.

Gratis voor deelnemers aan de DrumDrieDaagse. Schrijf je hier in.

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station en wordt mede mogelijk gemaakt door Keymusic. 

zoeken
zoeken