Release van de week: Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon II. Ascension

Vandaag verschenen - 1 juli 2022

Muzieknieuws 01-07-2022 11:17

Een van de meest ambitieuze projecten die we de laatste tijd gehoord hebben is ‘I Am The Moon’ van de Tedeschi Trucks Band: een collectie van 24 nummers verspreid over vier albums waarvan vandaag de tweede is verscheen: Ascension.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een video en een Spotify-playlist.

Bij ieder deel van het 'Im Am The Moon' project hoort een video die op het Youtube-kanaal van de band verschijnt, en intergraal elk albumdeel afspeelt, met illustratieve én live beelden. 

De vier albums bij elkaar beslaan meer dan twee uur muziek die geïnspireerd is door hetzelfde Perzische verhaal over liefde en verlies dat de basis vormde voor Layla van Derek & The Dominos.

De band kan uit de voeten met blues en soul, maar draait ook haar hand ook niet om voor rhythm & blues, rock, jazz, funk en psychedelica. I Am The Moon 1. Crescent was al fantastisch, dit tweede deel is opnieuw briljant, met een hoofdrol voor weergaloos gitaarwerk. Maar ook in vocaal opzicht heeft de band meerdere topkrachten binnen de gelederen. 

Deel 2. Ascension, 37 minuten lang! 

"Het is verbazingwekkend," zegt Derek Trucks, "omdat we de meeste van deze muziek in een vrij korte tijdspanne hebben geschreven. Er zijn zelfs akkoordwisselingen die andere nummers op de albums weerspiegelen - thema's en variaties, lyrische toespelingen, die weer opduiken." Hij vervolgt: "Je wilt altijd iets groters en thematisch doen. Dit is de eerste keer dat het op een natuurlijke manier gebeurde."

We kijken uit naar deel 3, over een maand, The Fall, en deel 4, over twee maanden: Farewell. 


Maar nu eerst Ascension luisteren op Spotify! 

Toegift: de film die hoort bij deel 1 - Crescent. 

 

zoeken
zoeken