Conservatorium van Amsterdam lanceert nieuwe opleiding voor jong toptalent

Er is nog plek voor bassisten aan de Young Pop Academy

Muzieknieuws 23-05-2022 09:15

De Young Pop Academy (YPA) is de nieuwe opleiding van het Conservatorium van Amsterdam voor jong toptalent in de leeftijd tussen 12 en 17 jaar. Op de YPA leren kandidaten hun instrument op hoog niveau beheersen en zich te ontwikkelen als performer en songwriter met een eigen stijl, sound en visie. Ook voor producers is er een uitdagend lesprogramma. De lessen vinden plaats op zaterdag en gaan in september van start.

Leerlingen aan de YPA krijgen les in het hoofdgebouw van het Conservatorium van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, met alle faciliteiten die nodig zijn voor lessen en optredens. De lessen zelf vinden plaats op zaterdag, zodat leerlingen naast YPA ook hun middelbare school kunnen volgen. Young Pop Academy gaat in september 2022 van start.

De Young Pop Academy is de ideale plek om leeftijdgenoten te ontmoeten die niets liever doen dan muziek maken, en het is tevens een uitstekende voorbereiding op de bacheloropleiding Pop aan het Conservatorium van Amsterdam.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor jonge basgitaristen! Aanmelden kan voor zondag 12 juni via het aanmeldingsformulier. Uiterlijk vrijdag 24 juni ontvangen aanmelders bericht over de voortgang van de procedure.

foto door Edo Landwehr

Bassist/docent Peter Peskens (Jungle by Night, Jett Rebel) zegt: 'Bij mijn lessen op de YPA staat speelplezier en motivatie centraal. Het verbreden van je muzieksmaak en je kracht vinden in je muziek. Wil je het liefste op de tafel springen en de ribben uit je lijf rocken? Of wil je liever achteraan als de ruggengraat van de band de pan uit grooven? Beide dingen zijn hier even belangrijk en laten je uitgroeien tot de best mogelijke muzikant die je kan zijn!'


Meer informatie over de Young Pop Academy en aanmelden kun je vinden op: www.consam.nl/ypa  


Sweelinck Academie, Junior Jazz College en Young Pop Academy
Het Conservatorium van Amsterdam heeft drie nationale opleidingen voor jong muzikaal toptalent: de Sweelinck Academie (8-18 jaar), het Junior Jazz College (12-17 jaar) en de Young Pop Academy (12-17 jaar).
Deze opleidingen bieden een uitdagend en inspirerend programma op maat. In een creatieve omgeving werk je onder leiding van gedreven docenten aan de beheersing van je instrument, speel je in ensembles en ontwikkel je jouw unieke talent.  

Denk je er al weleens aan om van muziek je beroep te maken? Dan bieden de Sweelinck Academie, het Junior Jazz College en de Young Pop Academy de ideale vooropleiding voor een vervolgopleiding in de muziek.

Lees meer op www.consam.nl/jongtalent

 

zoeken
zoeken