Joris Feiertag wil producer én drummer zijn

video's en extra's bij het interview in Musicmaker 488

Muzieknieuws 08-04-2022 10:20

In Musicmaker 488 (mei-juni 2022) lees je een interview met Joris Feiertag, die furore maakt als drummer én als producer. Bekijk de video's bij het artikel hier op Musicmaker.nl!

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 488, mei-juni 2022. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.  

Joris Feiertag was een van de vier drummers van ons event Hybrid Drums Experience 2021. Nu zijn producer-carrière als Feiertag een vlucht neemt met album Time To Recover en zijn track Trepidation glorieert in voetbalgame FIFA 22, wilden we hem graag uitgebreider spreken.

Feiertag is nu het soloproject waarmee hij furore maakt. Het album Time To Recover kwam in mei 2021 uit, nu in mei komt Dive uit en het derde album is alweer volop in productie. ‘Ik maak alle tracks in de studio in de kelder van mijn huis. Daar staat een kleine drumset, waar ik mijn partijen meestal zacht op speel om de buren niet lastig te vallen. Ik gebruik eigenlijk altijd wel akoestische drums bij mijn producties; op de ene track meer dan de andere. Meestal combineer ik het. Ik heb bijvoorbeeld een geproduceerde beat, en dan doe ik alleen maar een roffel op de snare en knip die heel kort tot een soort breakbeat. Voelt het toch heel organisch.’

Lees het interview in Musicmaker 488, en bekijk hier vast een mooie serie video's! 

Feiertag live in de studio

Kraak & Smaak livestream concert april 2021

Hybrid Drums Experience 2021 clinic

De tv-reclames met zijn auteurswerk

SPOTIFY Time To Recover

 

Lees het volledige interview in  Musicmaker 488 (mei-juni 2022). Nu in de winkel, of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken