Release van de Week: M ft. M - Marike Jager & Martijn Bosman

Vandaag verschenen - 8 april 2022

Muzieknieuws 08-04-2022 21:04

‘M ft. M’, aka superkrachten Marike Jager en Martijn Bosman brengen hun eerste EP uit. Aansluitend touren ze door het hele land. Afgelopen dinsdag was het duo bij ons de redactie voor de Aquarium Sessions.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.
 
Dit experiment blaakt van energie, van blijheid, van avontuur! Marike Jager en haar Fender gitaar, geïnspireerd door de stuwende, crappy beats zoals alleen drummer Martijn Bosman ze bedenkt. Haar melodieën in dialoog met zijn trommels en zelfgebrouwen sounds. Niet voor niets tekende Grammy-winnaar Tchad Blake (The Black Keys, Arctic Monkeys, Fiona Apple) maar al te graag voor het mixen van hun muziek. Dit kersverse duo is nergens te plaatsen, maar hint met dwarse ritmes, samenzang en puntige gitaarriffs naar St. Vincent, Talking Heads, Fiona Apple, en ja, ook The White Stripes.

Check de live-versie van een van de tracks van de EP, Sing I, die het duo afgelopen dinsdag speelde voor onze Aquarium Sessions. 

Nog twee live-tracks en een interview vind je op het Youtube-kanaal van Aquarium Sessions!  

Natuurlijk: gitaar en drums; het is eerder gedaan. Maar nog niet zo. De basis van de samenwerking ligt in de krochten van de lockdown: “Het droevige vacuüm waar we plotseling in terecht kwamen, bracht ons tot het ultieme maken; in totale creatieve vrijheid, zonder deadlines, maar vooral zonder verwachtingen, alleen maar om ze lekker toch te kunnen overtreffen," aldus Marike en Martijn. De muziek werd bijna volledig op afstand van elkaar geschreven, uitgewerkt en opgenomen. 

Luister hier naar de EP. 

 

 

zoeken
zoeken